ADAM LACY/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA
POZADINA NEUSPJEHA

‘Novak je podlegao pritiscima, to ga je zabetoniralo! Ista stvar već mu se dogodila...‘

Otac prvog tenisača svijeta otvorio je dušu i bez dlake na jeziku progovorio o nekim stvarima
Piše: SNObjavljeno: 10. rujan 2021. 22:25

Novak Đoković otputovao je na Olimpijske igre kao prvi favorit. Njegov cilj bio je jasan - osvajanje zlata koje bi mu otvorilo mogućnost osvajanja i Golden Slama, četiri titule s Grand Slam turnira i olimpijsko zlato u istoj kalendarskoj godini.

Đoković na kraju nije uspio, iz Tokija se vratio bez medalje, a njegov otac Srđan Đoković u razgovoru za ekspres.net otvoreno je rekao što je po njemu uzrokovalo neuspjeh na Olimpijskim igrama.

"Dao je sve od sebe. Bio je izmoren. Na moju veliku žalost, podlegao je pritiscima i prihvatio igranje mješovitih parova. Mislim da ga je to zabetoniralo. Isto mu se dogodilo i na prethodnim Olimpijskim igrama kada je igrao parove sa Zimonjićem. I tada je podlegao pritiscima. Trebalo se fokusirati na singl i siguran sam da bi tako u obje situacije izašao kao pobjednik", mišljenje je Đokovića starijeg koji je dodao:

"Prije Tokija je imao Roland Garros i Wimbledon. Bio je izmoren i psihički i fizički. Ostao je u olimpijskom selu, nije htio ići u hotel. Želio je biti s prijateljima. Jer ovaj posao kojim se on bavi, namjerno kažem posao, potpuno je asocijalan. On traži društvo, druženje, željan je da s nekim razmjeni mišljenje. Olimpijsko selo mu je to pružilo. Ali opet je na kraju dao 110 posto sebe."

image
VINCENZO PINTO Afp

Niste bili za to da otputuje u Tokio?

"Kada je razmišljao treba li ići u Tokio, ja sam mu napisao poruku u kojoj sam mu rekao - 'Sine, ako te interesira moje mišljenje, mislim da ne trebaš ići. Preumoran si, to nisu prave Olimpijske igre, nema gledatelja, nije ista motivacija, teško ćeš izdržati...' A on mi je na to rekao: 'Naravno tata da me zanima tvoje mišljenje, uzeo sam nekoliko dana da vidim kako će mi reagirati tijelo i glava. Ti znaš da se ja brzo oporavim i to je sve u redu. A kada je Srbija u pitanju, tu kidam i ne okrećem s.' E, to je Novak. Ja sam plakao poslije pročitanih riječi...", dio je iz razgovora za ekspres.net.

Linker
23. travanj 2024 05:51