AFP
ATP MASTERS

Novi preokret Dodiga i Mela

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 20. studeni 2015. 16:40

Ivan Dodig i Marcelo Melo napravili su u petak popodne prvi korak prema ulasku u završnicu ATP World Tour finala u Londonu. Budući da su im za to trebala tri seta, istovremeno su pitanje rezervacije svojeg mjesta među najbolja četiri para gurnuli u ruke Jeana-Juliena Rojera i Horie Tecaua.

Hrvat i Brazilac razbudili su se nakon uspavanog ulaska u meč te protiv Marcina Matkowskog i Nenada Zimonjića slavili 3-6, 7-5, 10-6. Bio je to njihov četvrti preokret u posljednjih pet mečeva i novi dokaz da ih je teško zaustaviti nakon što dosegnu radnu temperaturu.

Otvaranje nije nagoviještalo dobar ishod jer su pri rezultatu 3-3 u prvom setu izgubili tri gema zaredom. Put prema pobjedi Dodig i Melo počeli su mapirati u drugom setu, breakom za 3-1. Iako su na servisu za set ponovno zastali i dozvolili suparnicima da se nakratko vrate, kod 6-5 stižu do 15-40 i koriste prvu set loptu.

Odluka je time premještena u match tie-break, gdje su D&M ove sezone apsolutni vladari. Njihov je omjer u odlučujućem setu nakon ovog meča impresivnih 12-1. Protiv Poljaka i Srbina vodili su 6-3, pa se našli na 6-6, a onda je 34-godišnji Matkowski pokvario inače sjajan dojam te im s dvije uzastopne pogreške poklonio pobjedu.

Linker
24. rujan 2024 18:32