Screenshot: YouTube
NE VOLI TE PRIČE

OČITA NELAGODA Đokoviću neugodno zbog pitanja o novcu: Tih 100 milijuna $ ne znače ništa

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 02. lipanj 2016. 12:44

Nakon trodnevne kišne odiseje u Parizu, Novak Đoković dokrstario je do četvrtfinala Roland Garrosa i odmah ušao u povijest.

Prvi igrač svijeta dovršio je mali preokret i izbacio Roberta Bautistu Aguta sa 3-6, 6-4, 6-1, 7-5. Puno upečatljivija od same pobjede jest činjenica da je Đoković postao prvi tenisač u povijesti koji je od nagradnih fondova osvojio 100 milijuna dolara. Trinaest godina nakon što je na svojem prvom turniru zaradio 118 dolara, u srijedu je ovogodišnju zaradu u Parizu povećao na 328.251 dolar i time prekoračio magičnu granicu.

Kada su ga novinari na press konferenciji dočekali s tim podatkom, Đoković je reagirao s nelagodom.

- Novac mi ne znači ništa. Svoj život i profesiju ne gledam kroz novac. To mi je sredstvo za poboljšanje kvalitete života i životnog stila, ali ništa više od toga. Ne volim kada se previše potenciraju priče o nagradnim fondovima - objasnio je Srbin.

Dodao je da se “zdrav sportaš nikada ne smije motivirati novcem”.

- Sport je izgubio početnu draž, postao je mašina za stvaranje novca. Možete reći da se pretvaram i da sam lažno skroman, ali kako da pričam o 100 milijuna dolara kada prosječna plaća u Srbiji iznosi 200 ili 300 eura?

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Tomáša Berdycha, koji je izbacio Ferrera. Drugi par u tom dijelu ždrijeba čine Dominic Thiem (svladao Granollersa) i David Goffin (Gulbis).

Ivan Dodig i Marcelo Melo peti će put u karijeri igrati u polufinalu Grand Slam turnira. Branitelji naslova novom su se uvjerljivom pobjedom probili među najbolja četiri para. Sa 6-4, 6-4 svladali su šeste nositelje Bopannu i Mergeu i sada čekaju pobjednike okršaja F. López/M. López - Benneteau/Roger-Vasselin.

Linker
27. rujan 2024 13:26