getty images
WTA KUALA LUMPUR

ODLIČNA OSJEČANKA Donna Vekić kreće u lov na već treći finale u WTA karijeri

Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 19. travanj 2014. 10:17

Donna Vekić plasirala se u polufinale WTA turnira u Kuala Lumpuru . Ponajbolja mlada tenisačica svijeta, koja će tek u lipnju proslaviti 18. rođendan, u četvrtfinalu je svladala deset godina stariju Austrijanku Patriciju Mayr-Achleitner 6-4, 7-5.

Ponoviti uspjehe

Prvi je ovo meč u Maleziji ove godine u kojem se mlada Osječanka nije morala vraćati iz zaostatka, ali nije mu zbog toga nedostajalo rezultatske neizvjesnosti. U prvom je setu jedini break napravila kod 4-4, pa unatoč dvije dvostruke pogreške uspjela odservirati za set.

U drugom je sredinom seta nadoknadila break zaostatka, pa osigurala servis za set kod 5-4, ali nije uspjela zaključiti priču. Dva gema kasnije nije imala takvih problema i otišla je među četiri najbolje na BMW Malaysian Openu. Do sada je u karijeri dva puta igrala u ovoj fazi WTA turnira i oba puta je otišla korak dalje. Da bi ponovila uspjehe iz Taškenta 2012. i Birminghama 2013., morat će svladati Kineskinju Shuai Zheng, 45. igračicu svijeta.

Već oko 80. mjesta

Ukoliko ne svlada drugu nositeljicu, Donna će od ponedjeljka biti oko 80. mjesta na WTA ljestvici. Finale bi je pomaknuo do otprilike 72. mjesta, a premijerni naslov bi joj sigurno vratio i titulu najbolje plasirane Hrvatice s obzirom da Ajla Tomljanović danas drži baš spomenutu 72. poziciju.

Linker
24. rujan 2024 21:21