RECEP SAKAR Anadolu Agency Via Afp
RADI NA POVRATKU

Oglasio se Federer, legendarni Švicarac otkrio što mu je Nadal rekao u povjerenju, a spomenuo je i Đokovića

Legendarni Švicarac radi na povratku na teren, ali je konkretan datum i dalje nepoznanica
Piše: HinaObjavljeno: 02. veljača 2022. 21:37

Motivacije mu ne nedostaje, ali datum povratka Rogera Federera na teren nakon operacije desnog koljena i dalje je nepoznat.

"Još uvijek ne mogu trčati, ali radim svaki dan u teretani i jako sam motiviran," poručio je Švicarac u intervjuu za jednog od svojih sponzora Credit Suisse.

"Vidjet ćemo kako će tijelo reagirati, a potom ćemo eventualno razmotri mogućnost povratka u travnju ili svibnju," dodao je Švicarac.

Federer, koji je prošlog kolovoza napunio 40 godina, posljednji put je nastupio u srpnju 2021. u Wimbledonu kada je u četvrtfinalu poražen od Huberta Hurkacza. Potom je podvrgnut trećoj operaciji koljena.

"Naravno da bih volio da sve ide brže, ali liječnici kažu svoje, upozoravaju me da se ne vraćam prerano," istaknuo je Švicarac koji je tijekom karijere osvojio 20 Grand Slam turnira. Baš kao i Novak Đoković, dok je Španjolac Rafael Nadal nedavnim trijumfom na Australian Openu stigao do rekordne brojke od 21 Grand Slam naslova.

Dotaknuo se i velikog rivaliteta sa najvećima.

"Rafa, Novak, Sampras. Nevjerojatno je dijeliti teren s njima tako dugo. To je čast, nevjerojatno. Gledao sam finale Australian Opena pred kraj, trajao je meč predugo. Imam previše djece i nisam mogao gledati svaki poen, ali bilo je lijepo vidjeti emocije i tako nevjerojatnu srčanu pobjedu. Rekao mi je Rafa prije nekoliko mjeseci da se ne osjeća dobro sa svojim tijelom. A sada drži trofej Australian Opena i san je postao stvarnost. On je uzor i mislim da je tenis ispisao nevjerojatnu priču. Mislim da su potrebna ovakva rivalstva. Ja sam mislio da sam najbolji, da mi ne treba nitko da budem bolji, dok nisu došli Rafa, Novak, Murray, Roddick, Safin. Mislim da sam od svakog igrača nešto naučio, i od Samprasa i Agassija također...", objasnio je Federer.

Linker
18. travanj 2024 22:51