Rafael Nadal

 PAU BARRENA Afp
VRAĆA SE LEGENDA

Osmi tenisač svijeta: ‘Uvijek je lijepo trenirati s Nadalom, ali nisam mogao ništa protiv njega‘

‘Tko zna, možda je ovo posljednji zajednički trening koji smo imali‘
Piše: HinaObjavljeno: 16. travanj 2024. 12:21

Uvijek je lijepo trenirati s Nadalom, ali moram priznati da mu nisam mogao parirati, nisam mogao ništa protiv njega, izjavio je ruski tenisač Andrej Rubljov, trenutačno osmi tenisač na svijetu.

Rubljov je drugi nositelj zemljanog ATP 500 turnira u Barceloni gdje će se ujedno dogoditi povratak tenisu legendarnog 37-godišnjeg španjolskog tenisača Rafaela Nadala. Tijekom treninga odigran je jedan set Nadala i Rubljova u kojem je španjolski tenisač pobijedio 6-1.

Na početku ove kalendarske godine Nadal je nastupao na turniru u Brisbaneu, gdje mu se dogodila nova ozljeda. Nakon poraza od Thompsona otkazao je nastup na Australian Openu, a potom je otkazivao i iduće turnire. Sve do ovotjednog u Barceloni gdje je najavio povratak.

„Ovaj trening protiv Nadala bio mi je u svakom slučaju poseban. Svaki trening i meč su s njim posebni, ali, tko zna, možda je ovo posljednji zajednički trening koji smo imali. Možda i posljednji zajednički turnir na kojem nastupamo“, dodao je Rubljov.

U prvom kolu Nadal će igrati protiv 21-godišnjeg talijanskog tenisača Flavija Cobollija, a ukoliko bude uspješan na premijeri u drugom kolu Španjolca čeka četvrti nositelj, Australac Alex De Minaur. U sjajnoj karijeri Nadal je osvojio 22 Grand Slam turnira, a od toga je čak četrnaest puta bio najbolji na pariškoj zemlji Roland Garrosa.

Linker
11. svibanj 2024 23:03