Garbine Muguruza

 Speed Media/icon Sportswire/newscom/profimedia
FILMSKA PRIČA

Osvajačica Wimbledona udaje se za fana koji ju je ‘žicao‘ selfie: ‘Bilo mi je dosadno i išla sam prošetati‘

Dvostruka Grand Slam osvajačica Garbine Muguruza potvrdila je da uplovljava u bračnu luku
Piše: SNObjavljeno: 31. svibanj 2023. 16:53

Bivša pobjednica Roland Garrosa i Wimbledona Garbine Muguruza potvrdila je da se udaje za svojeg partnera Arthura Borgesa. To i ne bi bila posebno zanimljiva vijest da se par nije upoznao na vrlo neobičan način.

Sjajna 29-godišnja Španjolka je nakon trijumfa u Wimbledonu 2017. bila svjetski broj 1, ali je u zadnjih nekoliko godina pala na rang ljestvici pa je sada 168. tenisačica svijeta. Dok je u kolovozu 2021. godine boravila u New Yorku upoznala je Arthura koji joj je prišao kao njen fan i na ulici ju zamolio za selfie.

- Moj hotel je bio jako blizu Central Parku i bilo mi je dosadno pa sam otišla prošetati. Izađem van i sretnem ga na cesti. Najednom, on se okrenuo prema meni i zaželio mi sreću na US Openu. Mislila sam si: ‘Wow, kako je zgodan‘ - otkrila je Muguruza.

Borges radi kao model i u New Yorku je bio u sklopu kampanje za Tom Ford, a kada je vidio Muguruzu zamolio ju je za selfie i bio očaran što je upoznao tada treću tenisačicu svijeta. Nakon što su izmijenili par riječi u prvom susretu, dogovorili su se za piće i tako je sve krenulo. Muguruza je svoje zaruke objavila na Instagramu gdje ju prati 881.000 ljudi i napisala kako ju je osvojio već u prvom susretu. Za prosidbu je rekla kako je to bio čudan osjećaj.

- Bilo je čudno. Mislila sam o nečem drugome i kada me pitao da se udam za njega počela sam plakati. Nisam znala kako reagirati. Rekla sam mu ‘da‘ kroz suze. Bilo je jako romantično - ispričala je tenisačica.

Par još nije odredio datum vjenčanja, ali to će biti u bliskoj budućnosti negdje na plaži. Tenisačica je rođena u Venezueli, ali predstavlja Španjolsku, dok je njen suprug rođeni Španjolac, no odrastao je u Finskoj.

- On je mješanac, kao i ja. Ja sam na pola Venezuelanka, a na pola Španjolska pa se razumijemo. Dijelimo taj osjećaj građanina svijeta.

Muguruza je u 2023. godini odigrala tek tri meča, a nakon što je u prvom kolu turnira u Lyonu poražena od češke tinejdžerice Linde Noskove odlučila je uzeti odmor od natjecanja.

- Provodim vrijeme s obitelji i prijateljima i to je bilo jako zdravo za mene i stvarno predivno pa ću ovaj period produžiti do ljeta. Propuštam zemljanu i travnatu sezonu - otkrila je Muguruza koja je svoj prvi Grand Slam osvojila s 22 godine pobijedivši Serenu Williams u finalu Roland Garrosa 2016. godine.

Linker
10. travanj 2024 12:47