Eugenie Bouchard

 Morgan Hancock/actionplus/Profimedia
PODIGLA PRAŠINU

Otrovan napad Bouchard na dvije tenisačice: ‘Ima nešto u tome kad igraš protiv dopingiranih‘

Kanađanka se kasnije ispričala te poručila da se radilo o "pogrešnoj prosudbi"
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 29. travanj 2023. 14:18

Kanadska tenisačica Eugenie Bouchard provela je posljednja dva dana u gašenju požara na društvenim mrežama, nakon što je kontroverznim tvitom optužila dvije suparnice, jednu bivšu i jednu aktualnu, za dopingiranje.

Bivši broj pet ženskog tenisa, koja danas drži tek 285. mjesto na WTA ljestvici, u Madridu je u tri seta svladala Dajanu Jastremsku, čime je izborila drugo kolo u kojem je potom ispala od Trevisan. No već je i pobjeda nad Ukrajinkom za Bouchard očito bila dovoljno jaka satisfakcija, s obzirom na to da je nakon meča na Twitteru ispalila otrovnu strelicu.

"Ima nešto u tome kad igraš protiv dopingiranih u Madridu", napisala je 29-godišnjakinja.

Navijačima nije trebalo puno da dešifriraju poruku. Jastremska je zbog pozitivnog doping-testa suspendirana početkom 2021., a ITF ju je nekoliko mjeseci kasnije oslobodio krivnje. Na istom je turniru, međutim, Bouchard prije šest godina pobijedila i Mariju Šarapovu, vjerojatno najpoznatiju tenisačicu koja je pala zbog dopinga, odradila 15-mjesečnu suspenziju, a prije tri godine zaključila karijeru.

image

Marija Šarapova

JUAN PABLO RICO/Afp

Bouchard je bila jedna od najglasnijih kritičarki Šarapove, kao i kazne za koju je smatrala da je preblaga.

- Ona je varalica. Mislim da varalice u bilo kojem sportu ne bi smjeli imati pravo da se ponovno natječu - izjavila je svojedobno.

Najnoviji tvit o "dopingiranima" brzo je nestao s njezinog profila, štoviše, uslijedila je i isprika na koju su je vjerojatno nagnale brojne kritike.

"Želim se ispričati za svoj jučerašnji tvit. Bila je to pogrešna prosudba i nepotreban potez. Premda sam se uvijek zalagala za poštenu igru, nisam posložila sve činjenice i definitivno nisam nikome htjela nanijeti štetu. Nastavit ću raditi na sebi", poručila je Bouchard.

Linker
26. travanj 2024 08:39