REUTERS
ULTIMATUM SUCU

OVAKVO 'POMRAČENJE' MU SE DUGO NIJE DOGODILO Ogorčeni Novak Đoković neugodno iznenadio sve na terenu i prijetio da će prekinuti meč

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. ožujak 2019. 12:47

Novak Đoković izborio je plasman u osminu finala turnira koji se ovih dana igra u Miamiju. Prvi tenisač svijeta teže je od očekivanog svladao Argentinca Federica Delbonisa s 2:1 (7:5, 4:6, 6:1), a nakon samog meča najviše se pričalo o jednoj situaciji iz prvog seta.

Slavni srpski tenisač poveo je s 5:2, no 83. igrač svijeta se vratio i izjednačio na 5:5. No, bilo je očito da Đokoviću nešto smeta, a vrlo brzo je otkriveno što je toliko naljutilo prvog tenisača svijeta.

Naime, iako su po američkom vremenu bili kasni popodnevni sati, reflektori na stadionu nisu bili upaljeni, što je Đokovića toliko razljutilo da se upustio u svađu sa sucem i postavio mu ultimatum - ili će se upaliti reflektori ili će napustiti teren.

"Zašto svjetla nisu već upaljena?", upitao je Đoković.

"Nije to bila moja odluka, ali dobro", uslijedio je odgovor suca.

"Ok, pa što će onda sada biti?", nastavio je srpski tenisač.

"Sada je pravo vrijeme da ih se upali", uzvratio je sudac.

"Još nisu upaljena. Upalite svjetla ili neću igrati", odbrusio mu je Đoković i neugodno iznenadio i suca i gledatelje.

Naravno, organizatori su odmah reagirali, reflektori su upaljeni u par minuta, a Nole je nakon toga vezao dva gema i poveo s 1:0 u setovima.

U Đokoviću obranu stao je i sukomentator meča, teniski stručnjak Mark Petchey.

"Ovdje je premračno za igru. Još od ranije je ovaj teren u sjeni i ostavlja dojam kao da se igra u zatvorenom. Iznenađen sam što nisu ranije upalili reflektore", objasnio je Petchey.

Linker
03. svibanj 2024 21:49