DUBREUIL CORINNE/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
‘S KIME TO SJEDI?‘

‘Ovo je najjadniji napad na Đokovića ikad‘: Srbija zgrožena potezom poznatog nogometaša

‘Je li Ševčenko znao da sjedi pored srpskog tenisača Novaka Đokovića?‘ - pita se bivši reprezentativac
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 17. svibanj 2023. 12:32

Ukrajinski nogometaš Roman Zozulja (33) žestoko je opleo po miljeniku nacije i najboljem ukrajinskom nogometašu svih vremena Andriju Ševčenku, a razlog je - Novak Đoković. Nekadašnji ukrajinski reprezentativac (33 utakmice i četiri pogotka), a danas član španjolskog trećeligaša Rayo Majadahonde, svom bivšem izborniku, a danas veleposlaniku Zaklade za obnovu i razvoj Ukrajine, zamjerio je što je na utakmici Intera i Milana u polufinalu Lige prvaka na tribinama sjedio u društvu srpskog tenisača.

- Kada ste veleposlanik Ukrajine onda uz snimanje promotivnih materijala imate i odgovornost za reputaciju. Ne osobnu nego reputaciju države. Ako ste pozvani na utakmicu, a pored vas sjedi sportaš s iskrenim proruskim stavovima, onda se ne možete družiti s njim uz blažen pogled. Svjesni Ukrajinac neće sjesti na hektar zemlje s ovim sranjem pored sebe. A zašto onda sjedi naš nacionalni ponos? Je li Ševčenko znao da sjedi pored srpskog tenisača Novaka Đokovića? Zna li Ševčenko kako su Srbin i njegov otac, blago rečeno, aktivni rusofili? Zna li Ševčenko kako je Novak Đoković za povratak sportaša iz Ruske Federacije i Bjelorusije u međunarodna natjecanja? Očito je znao - napisao je Zozulja na svome Instagram profilu i, naravno, izazvao zgražanje medija u susjedstvu pa je tako srpski Kurir kao svoju udarnu vijest u sportskoj rubrici objavio ovu i to s naslovom: "Ovo je najjadniji napad na Đokovića ikad: Ukrajinac udario na Ševčenka zato što sjedi pored Novaka?! Srbina nazvao pogrdnim imenom".

image

Roman Zozulja i Andrij Ševčenko

VALERY HACHE/AFP/PROFIMEDIA

Međutim, čini se kako Zozuljin problem nije Đoković koliko Ševčenko koji je prije sedam godina zaključio njegovu reprezentativnu karijeru i prestao ga zvati u nacionalnu vrstu. Zato je nastavio nabrajati njegove grijehe.

- Znao je kako Roman Abramovič radi u interesu Rusije kada je tražio da mu se ukinu sankcije, jer bili su poslovni partneri do studenog 2022. Kao što je znao da je Gianni Infantino kontroliran i korumpiran od Rusije kada se fotografirao s njim. Iz nekog razloga tvrdoglavo pretvara da njegovi osobni interesi, prijateljstva i sklonosti leže izvan rata. Zahtijevamo od čitavog svijeta sankcije i zabranu nastupa ruskih sportaša na međunarodnim natjecanjima, a naš se veleposlanik druži s glavnim propagandistima suprotnog stajališta - napisao je ukrajinski nogometaš.

Linker
28. travanj 2024 11:12