NIKOLA VILIC/CROPIX Cropix
SJAJAN NIZ

Ovoj Hrvatici baš nitko nije ravan! Niže pobjede kao na traci, a sada je stigla na korak do uspjeha karijere

Pobjednički niz izuzetno talentirane Zagrepčanke traje još od prosinca i Orange Bowla
Piše: Vladimir Zrinjski/JLObjavljeno: 27. siječanj 2022. 10:55

Još samo dva koraka dijele Petru Marčinko (16), prvu tenisačicu svijeta na ITF-ovoj juniorskoj ljestvici, od najvećeg uspjeha u karijeri. Desetom uzastopnom pobjedom stigla je do polufinala Australian Opena, gdje će joj suparnica noćas oko 3 sata prema hrvatskom vremenu biti Amerikanka Liv Hovde.

Prva nositeljica trebala je tek nešto više od sat vremena za 7-5, 6-2 pobjedu protiv Srpkinje Lole Radivojević, koja je dočekala samo jednu break-loptu i iskoristila je za vodstvo 3-2 u prvom setu. Do kraja dvoboja ulovila je još samo četiri gema; Petra je vratila break kod 5-5 i nakon toga ubacila u višu brzinu.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Pobjednički niz izuzetno talentirane Zagrepčanke traje još od prosinca i Orange Bowla, gdje je na putu do titule nanizala neka od najvećih imena ženskog juniorskog tenisa, poput Diane Šnaider i Linde Fruhvirtove. Sad je Petra "lovina" i najveća favoritkinja, a uspije li otići do kraja, ponovit će uspjeh Ane Konjuh, koja je juniorski naslov u Melbourneu osvojila 2013. godine.

Dubrovkinja je tada uzela dvostruku krunu, što Petri neće poći za rukom jer se od turnira parova oprostila u polufinalu. S Dankinjom Svendsen poražena je od kanadskog tandema Cross/Mboko 6-7, 6-2, 7-10.

Linker
18. travanj 2024 13:52