Instagram
'PRESTANIMO S TIM SUKOBIMA'

'PA KAKAV JE PROBLEM ŠTO JE ON NAVIJAO ZA HRVATSKU?' Otac Novaka Đokovića objasnio zašto njegov sin podržava hrvatske sportaše

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. svibanj 2019. 14:29

Srđan Đoković, otac prvog tenisača svijeta, gostovao je na jednoj emisiji na RTS-u gdje je pričao o svom sinu, a u jednom je trenutku objasnio i zašto Novak navija za Hrvatsku.

Podsjetimo, srpski je tenisač za vrijeme nastupa na Wimbledonu prošle godine komentirao tada aktualna događanja na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji i pritom otkrio da navija za Vatrene.

- Pratim nogomet i navijam za Hrvatsku, nadam se da će osvojiti prvenstvo. Tko je pravi favorit. Ne znam... Svjetsko prvenstvo i nogomet su jako nepredvidljivi. Neki veliki favoriti poput Njemačke i Argentine koji su bili u finalu prošlog Svjetskog prvenstva su već otpali - izjavio je tada Đoković kojeg je dio srpske javnosti zbog njegove iskrenosti žestoko kritizirao, no njega to tada nije zaustavilo da u još nekoliko navrata čestita hrvatskim nogometašima na pobjedama koje se ostvarivali u pohodu na svjetsko srebro.

- Novak je netko tko predstavlja Srbiju i Srbe onakve kakvi jesu, a ne kao genocidan narod kako nas neki sa zapada pokušavaju predstaviti - prenosi Kurir izjave Srđana Đokovića koji je u nastavku detaljnije objasnio zašto njegov sin navija za Hrvatsku:

- Pa, kakav je problem što je on navijao za Hrvatsku? Pa to su naši susjedi. Nogometaši hrvatske reprezentacije su njegovi prijatelji. On je navijao za svoje prijatelje. Moramo prestati s tim sukobima. Sjećate li se kad su prije nekoliko godina bile poplave u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj, on tada nije pomagao samo Srbiji, već i Hrvatskoj i Bosni. To je za njega bila i ostala jedna zemlja i jedan narod. Ne možemo se više oslanjati na te političare koji nas huškaju jedne na druge. Mi smo jedno i tako treba biti i ostati. Jedino tako možemo dalje. Mi smo mali. Imali smo sreću živjeti u velikoj, prekrasnoj Jugoslaviji. Bili smo priznati i poznati u cijelom svijetu. Naš 'crveni pasoš' bio je fantastično priznat svugdje u svijetu. To više nije tako, sada smo se podijelili na nekoliko malih državica koje nitko ne poznaje niti obraća pažnju na nas. Jedini način da se vratimo na postolje da se ujedinimo", zaključio je Srđan Đoković.

Linker
27. travanj 2024 05:44