Marin Čilić i Ivan Dodig
 ANDREJ ISAKOVIC Afp
NEMA ODMORA

Pakleni raspored pred Ivanom Dodigom! Rano ujutro na teren s Čilićem, odmah potom i s Jurak

Hrvatska nominalno već sutra može do teniske medalje, ako oba muška para dobiju svoje mečeve.
Piše: Vladimir Zrinjski/Jutarnji list/SNObjavljeno: 27. srpanj 2021. 15:14

U srijedu kreće i turnir u mješovitim parovima, u kojem će Hrvatska također imati jake adute za medalju. Veterani Ivan Dodig (36) i Darija Jurak (37) najstariji su par u ždrijebu uz Rajeeva Rama i Bethanie Mattek-Sands, a iskustvo velikih mečeva trebao bi im biti jak argument u lovu na odličje. Prvo kolo nosi okršaj s ruskom kombinacijom, Anastasijom Pavljučenkovom i Andrejom Rubljovim, kojima će to biti prvi službeni meč mješovitih parova.

Dodig u portfelju ima tri Grand Slam titule u mixu (i još dvije u muškim parovima), a Darija Jurak u mixu je ove godine bila četvrtfinalistica Roland Garrosa. Budući da je u konkurenciji samo 16 parova, za medalju su dovoljne tri pobjede, a prođu li Dodig i Jurak u četvrtfinale, tamo će ići na pobjednike meča između Kazahstanaca Golubjeva i Švedove te Japanaca McLachlana i Shibahare. Prvi nositelji su Francuzi Nicolas Mahut i Kristina Mladenović, a Novak Đoković igra u paru s Ninom Stojanović.

Inače, Ivana Dodiga bi u srijedu trebala očekivati dva meča u vrlo malom vremenskom razmaku. Najprije će na teren s Marinom Čilićem u četvrtfinalu muških parova protiv Britanaca (5.30), a onda i u mixu s Jurak. Oni bi na teren trebali iza 9 ujutro, budući da je njihov meč tek četvrti na tom terenu.

Podsjetimo, oba muška teniska para su u četvrtfinalu njihova turnira. Dodig i Čilić bore se s Murrayjem i Sailsburyjem iz Velike Britanije, a Mektić i Pavić s Japancima McLachlanom i Nishikorijem. Ostvare li pobjede, imat ćemo dva para u polufinalu, među četiri... A onda je osigurana barem bronca.

Linker
26. travanj 2024 12:43