MARCO BERTORELLO Afp
SVE JE JASNO

Pala je konačna odluka! Novak Đoković dobio ultimatum: ‘Ako želi doći ovdje onda zna što mu je činiti‘

Direktor prvog Grand Slam turnira sezone Craig Tiley potvrdio što se očekivalo
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 20. studeni 2021. 09:51

Svi tenisači i tenisačice moraju biti cijepljeni ako žele igrati u siječnju na Australian Openu, potvrdio je u subotu direktor turnira Craig Tiley. Time se smatra da je stavljen dodatni pritisak na prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, rekordera sa čak devet titula na prvom Grand Slam turniru sezone. Naime, Đoković ne želi otkriti je li cijepljen, a u posljednjim izjavama kad je govorio o tome, rekao je da neće ništa reći, jer ga se uvijek dovodi u negativan kontekst.

Melbourne, poprište Australian Opena, proveo je više od 260 dana u karanteni i vlasti ove savezne države su prije mjesec dana poručile da neće biti popusta prema igračima i igračicama, koji nisu cijepljeni. Tiley je rekao da su svi zainteresirani obaviješteni.

- Puno je špekulacija oko cijepljenja i da budemo na čisto, kad je premijer savezne države Victorije rekao da svi u Melbourne Parku moraju biti cijepljeni, mi smo o tome obavijestili tenisače i tenisačice – rekao je Tiley. – I to se ne odnosi samo na njih, svi koji će obavljati neki posao u teniskom centru moraju biti cijepljeni.

image
MARCO BERTORELLO Afp

Novak Đoković bi na Australian Openu trebao ići po svoju 21. Grand Slam titulu, čime bi se odvojio od Rogera Federera (neće igrati, još je u ranoj fazi rehabilitacije od treće operacije desnog koljena) i Rafaela Nadala (samo je jednom osvojio ovaj turnir).

- Novak je rekao da on na to gleda kao privatnu stvar – osvrnuo se Tiley. – Mi bismo jako voljeli vidjeti Novaka u Melbourneu i on zna što mu je činiti ako želi ovdje igrati.

Đoković je prije turnira u Parizu rekao da o toj temi ne želi razgovarati dok sve ne bude službeno oko uvjeta za dolazak u Australiju. Ove godine su svi morali provesti dva tjedna u karanteni, broj gledatelja je bio ograničen, a u jednom trenutku proglašen je lockdown od pet dana, pa nije ni bilo gledatelja. Nedavno je rečeno da će Australian Open u siječnju biti u potpunosti otvoren za gledatelje s obzirom da se u Victoriji približavaju brojci od 90 posto cijepljenih.

WTA Tour je svojim igračicama poslao e-poruku u kojoj piše da se prva doza Pfizera mora primiti do 21. studenog ukoliko se želi ući u Australiju do 27. prosinca. Jedna doza Johnson&Johnsona može se uzeti najkasnije do 12. prosinca.

Tiley je otkrio i da će u Melbourneu igrati Serena Williams i Naomi Osaka. Obje već dugo nema na WTA Touru, Serene od Wimbledona kad je u 1. kolu predala meč Aliaksandri Sasnovič, dok je Osaka završila sezonu ispadanjem u 3. kolu US Opena od Leylah Fernandez. Williams (pala je na 41. mjesto rang-liste) još vjeruje da može prestići rekorderku Margaret Court sa 24 Grand Slam naslova, a Osaka je dvostruka braniteljica naslova u Melbourneu. (db)

Linker
20. travanj 2024 15:20