Rob Prange/Zuma Press/Profimedia
SKOK OD 30 MJESTA

Petra Marčinko opet u naletu: Projurila u četvrtfinale jakog ITF-a i osigurala novi najbolji renking

U dva meča protiv francuskih predstavnica, 16-godišnja Zagrepčanka ispustila je samo osam gemova
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 27. listopad 2022. 11:59

Polako, ali sigurno Petra Marčinko (16) vraća se pobjedničkim navikama. Bez izgubljenog seta plasirala se u četvrtfinale ITF turnira u Poitiersu, vrijednog 80.000 dolara, i osigurala novi najbolji plasman karijere.

Domaće predstavnice nisu se pokazale ozbiljnim preprekama za donedavno najbolju juniorku svijeta, koja već nekoliko mjeseci igra isključivo seniorske turnire. Prvo je na startu sa 6-0, 6-2 svladala Amandine Monnot, a jutros je u osmini finala sa 6-3, 6-3 bila bolja od 541. igračice svijeta Alice Tubello.

Marčinko na WTA ljestvici trenutačno drži 283. mjesto, ali dosadašnji bodovi donijet će joj skok od 30-ak mjesta i približiti je ulasku među 250 najboljih. Za ulazak u polufinale igrat će protiv pobjednice meča između Bjeloruskinje Hatouke i Talijanke Stefanini.

Kasnije tijekom dana svoj će dvoboj osmine finala odraditi i Ana Konjuh, koju čeka treća nositeljica, Kineskinja Wang Xin. I Marčinko i Konjuh nalaze se na popisu hrvatske reprezentacije koju za dva tjedna u Rijeci čeka okršaj doigravanja Billie Jean King Cupa protiv Njemačke.

Linker
27. travanj 2024 09:22