Petra Marčinko

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
NIJE IŠLO

Petra Marčinko ostale bez finala u Zagrebu, Njemica nanijela tek drugi poraz u sezoni hrvatskoj senzaciji

Petra Marčinko nije se uspjela plasirati u finale ITF turnira "Zagreb Ladies Open"
Piše: HinaObjavljeno: 29. travanj 2022. 12:09

Tek drugi poraz u ovoj sezoni hrvatskoj 16-godišnjoj teniskoj reprezentativki nanijela joj je 22-godišnja Njemica Jule Niemeier koja je slavila sa 7-6 (4), 6-1 nakon 89 minuta polufinalnog dvoboja odigranog na središnjem terenu TC "Maksimir".

Niemeier (WTA - 110.), koja je u Zagrebu postavljena za drugu nositeljicu, za svoj će četvrti ITF naslov u karijeri igrati protiv iskusne 30-godišnje Mađarice Reke Luce Jani (WTA - 139.) kojoj je bosansko-hercegovačka predstavnica Dea Herdželaš predala polufinalni dvoboj pri vodstvu treće nositeljice 6-0, 3-0. Jani je tijekom karijere već osvojila 24 ITF naslova.

Marčinko (WTA - 388.) je loše ušla u meč, što je Njemica iskoristila za brzo vodstvo od 3-0 uz prednost jednog 'breaka'. No, Zagrepčanka se brzo oporavila i uzvratila nizom od tri gema, a imala je i priliku za 'break' u sedmom gemu. Ono što je tada propustila učiniti napravila je dva gema poslije i došla do servisa za prvi set. Imala je i set-loptu, ali ju nije iskoristila.

Odluka je pala u 'tie-breaku' u kojem je Niemeier povela sa 4-1, da bi Marčinko nanizala tri poena i došla do 4-4. Nažalost, Niemeier je uz Petrinu pomoć stigla do 6-4, a na set-loptu suparnice Marčinko je napravila dvostruku pogrešku i tako izgubila prvu dionicu meča.

Drugi set je dobro počeo za najbolju juniorku svijeta. Bez izgubljenog poena je osvojila gem na servisu i došla do 15-40 u sljedećem gemu. Niemeier se izvukla nizom od četiri poena i time započela svoj pobjednički niz od šest gemova, s time da je Marčinko propustila jednu gem-loptu za 2-1 i još dvije za 2-3. Priliku za povratak u meč više nije dobila.

Unatoč polufinalnom porazu, bodovi osvojeni u Zagrebu donijet će Petri skok od 30-ak mjesta na WTA ljestvici i novi najbolji renking karijere, jer će se u ponedjeljak naći oko 360. pozicije.

ITF Zagreb Ladies Open - polufinale

Reka Luca Jani (MAĐ/3) - Dea Herdželaš (BIH) 6-0, 3-0, predaja

Jule Niemeier (NJEM/2) - PETRA MARČINKO (HRV) 7-6 (4), 6-1

Linker
18. travanj 2024 06:36