DAMIR SKOMRLJ Cropix
Billie Jean King Cup

Petra Martić i drugi njemački reket Eva Lys otvorit će susret doigravanja Billie Jean King Cupa

Nakon Martić i Lys na teren će Donna Vekić (69.) i Jule Niemeier (61.), a u subotu (14 sati) raspored je obrnut
Piše: HinaObjavljeno: 10. studeni 2022. 16:30

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Petra Martić (39. na WTA listi) i drugi njemački reket Eva Lys (123.) otvorit će susret doigravanja Billie Jean King Cupa u Rijeci u petak u 16 sati, odlučeno je na ždrijebu u Guvernerovoj palači

Nakon Martić i Lys na teren će Donna Vekić (69.) i Jule Niemeier (61.), a u subotu (14 sati) raspored je obrnut.

Martić protiv Niemeier, Vekić protiv Lys, te na kraju Ana Konjuh i Petra Martić protiv Anna-Lene Friedsam i Laure Siegemund.

"Praktički ništa ne znam o suparnici. Nikad nisam igrala protiv nje, nisam ju ni gledala. No Ana Konjuh je igrala protiv nje prošlog tjedna, pa će sigurno imati koji dobar savjet za nas," rekla je Petra Martić.

Na pitanje hoće li nazvati i Aninog trenera Antonija Veića, odličnog za analizu suparnika, dodala je: "Definitivno. Sigurna sam da i Iva ima tu informaciju, pa ćemo sutra ujutro sjesti pred meč i složiti taktiku."

Petra će imat status prve igračice, što donosi očekivanje osvajanja boda protiv druge njemačke tenisačice. Je li to dodatni pritisak?

"Očekivanja su uvijek tu, koji god meč igraš. Ako ne osjećaš pritisak onda nema smisla ni ići na teren. No to je više uzbuđenje i stvarno se veselim da ću izaći pred hrvatsku publiku nakon toliko godina."

Suparnica Donne Vekić je igračica koja se ove sezone odlično osjeća u Hrvatskoj, jer je osvojila WTA 125 u Makarskoj i Zagreb Ladies Open.

"Da, to stoji, ali sad ćemo joj prekinuti pretplatu na uspjehe u Hrvatskoj. Veselim se sutrašnjem meču, nadam se velikoj podršci publike i imamo pozitivan stav. Napravit ćemo dobar plan i taktiku s izbornicom, vjerujem da neće biti iznenađenja," rekla je Donna Vekić, koja je prije nepunih mjesec dana bila finalistica jakog WTA turnira u San Diegu, gdje je svladala i dvije igračice plasirane među deset najboljih na svijetu.

"Nadam se da je forma ostala, da se dobra igra nastavi i ovog vikenda," dodala je.

Linker
18. travanj 2024 05:24