Damir Krajač / CROPIX
ZG INDOORS

Phau izbacio Antu Pavića

Piše: HinaObjavljeno: 04. veljača 2014. 17:25

Hrvatski tenisač Ante Pavić poražen je u prvom kolu PBZ Zagreb Indoorsa od Nijemca Bjoerna Phaua 3-6, 4-6. Bio je to prvi međusobni susret 25-godišnjeg Ogulinca, inače 229. tenisača svijeta i 35-godišnjeg Nijemca, 358. na ATP ljestvici.

Pavić je u prvom setu bio u potpunosti inferioran njemačkom tenisaču, dok je u drugom donekle popravio svoju igru, no pri servisu za ostanak u meču se raspao. Naime, imao je kod 4-5 40-0, no potom je izgubio taj servis-gem, a samim time i meč. Phau je četiri puta oduzimao servis našem tenisaču, dok je Paviću to pošlo za rukom samo jednom (u prvoj dionici).

"Razočaran sam jer je Phau bio protivnik po mjeri, a ja sam odigrao daleko ispod svojih očekivanja. Htio sam pokazati svoj najbolji tenis, a ispalo je da sam igrao na oko 50 posto svojih mogućnosti", kazao je Pavić kojeg idućeg tjedna čeka challenger u Bergamu, a potom će pokušati u kvalifikacijama ATP turnira u Marseilleu. U Zagrebu je drugi puta u karijeri okusio ATP razinu, a u prvom pokušaju je ispao lani u Newportu od Čeha Jana Hernycha.

U utorak će na teren još dvojica hrvatskih tenisača, koji će se također sučeliti s Nijemcima. Mladi Borna Ćorić igra s Michaelom Berrerom, a Ivo Karlović u "dvoboju gorostasa" s Danielom Brandsom.

Odigran je i susret dvojice srpskih tenisača u kojem je Dušan Lajović pobijedio Peđu Krstin 6-2, 6-3 i u drugom kolu će igrati protiv hrvatskog tenisača Marina Čilića.

ATP Zagreb, 1. kolo:

Pojedinačno

Phau - Pavić M. 6-3, 6-4

Parovi

Brunstrom / Knowle J - Marcan / Mektić 6-2, 7-6(3)

Linker
07. svibanj 2024 07:06