KEY BISCAYNE, FL - MARCH 23: Petra Martic of Croatia returns a ball hit by Julie Coin of France during day one of the Sony Ericsson Open during day one of the Sony Ericsson Open at Crandon Park Tennis Center on March 23, 2010 in Key Biscayne, Florida. Al Bello/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 AFP
AUSTRALIJA

Pobjeda Martić, poraz Veića

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 15. siječanj 2011. 10:09

Petra Martić ostala je jedina hrvatska predstavnica u kvalifikacijama Australian Opena, prvog ovogodišnjeg Grand Slam turnira čiji glavni dio počinje u ponedjeljak.

Martić je u hrvatskom dvoboju 2. kvalifikacijskog kola za samo sat i sedam minuta nadigrala 17-godišnju Ajlu Tomljanović sa 6-4, 6-0. Bio je to drugi međusobni meč ovih tenisačica i druga pobjeda dvije godine starije Martić koja je realizirala pet od sedam prilika za break.

U sljedećem kolu, na završnoj prepreci za ulazak u glavni turnir, čeka je Španjolka Nuria Llagostera Vives, deveta nositeljica kvalifikacija i 126. igračica svijeta, koja je u 1. kolu izbacila našu Anu Vrljić. Martić (140. na WTA ljestvici) i Llagostera Vives dosad nisu igrale međusobno.

U muškom dijelu kvalifikacija ispala su i posljednja dvojica hrvatskih tenisača. Od Antonija Veića je sa 6-3, 6-4 nakon sat i pet minuta igre bolji bio Francuz Stephane Robert , 124. igrač svijeta. Bio je to njihov prvi ogled u kojem je Robert iskoristio tri od četiri prilike za obrat, dok je Veiću to uspjelo jednom u tri pokušaja.

Nikola Mektić je nakon 63 minute na terenu poražen od Kanađanina crnogorskog porijekla Milosa Raonica sa 6-4, 6-1 u njihovom prvom međusobnom dvoboju. Hrvatski tenisač nije imao nikakvih izgleda, suparnik mu nije dopustio nijednu priliku za oduzimanje servisa, a sam je to napravio tri puta u četiri šanse.

Australian Open, kvalifikacije, 2. kolo:

Tenisači

Robert (12) – Veić 6-3, 6-4

Raonic (26) – Mektić 6-4, 6-1

Tenisačice

Martić (19) – Tomljanović 6-4, 6-0

Linker
23. rujan 2024 11:04