Getty
TENIS

Pobjede Pavića i Lučić-Baroni

Hrvatski tenisač Mate Pavić na korak je od ulaska u glavni ždrijeb ATP turnira u Aucklandu, na pragu glavnog turnira je i Mirjana Lučić-Baroni u Sydneyju, dok je Jana Fett zaustavljena u 2. kolu kvalifikacija WTA turnira u Hobartu.
Piše: HinaObjavljeno: 09. siječanj 2016. 11:12

Mate Pavić je u 1. kolu kvalifikacijskog turnira u Aucklandu svladao Kolumbijca Juana Sebastiana Cabala sa 6-2, 6-4 i za ulaz u glavni turnir borit će se protiv Nizozemca Thiema De Bakkera.

Mirjana Lučić-Baroni je nakon pobjede nad Australkom Arinom Rodionovom (6-1, 6-4) u prvom kvalifikacijskom kolu WTA turnira u Sydneyju, u 2. kolu svladala i drugu domaću predstavnicu Storm Sanders s 5-7, 6-3, 6-1. Za ulazak u glavni ždrijeb Lučić-Baroni će se boriti s Čehinjom Lucie Hradeckom.

Jana Fett nije stigla do posljednjeg kvalifikacijskog kruga na WTA turniru u Hobartu. Nakon pobjede u 1. kolu nad Čehinjom Klarom Koukalovom (6-1, 4-6, 6-1), od 19-godišnje Zagrepčanke je sa 6-2, 6-0 bolja bila Francuskinja Oceane Dodin.

ATP Brisbane: Repriza prošlogodišnjeg finala

Branitelj naslova Švicarac Roger Federer i najbolji kanaski tenisač Miloš Raonić borit će se za naslov pobjednika na ATP turniru u Brisbaneu, baš kao što je to bilo u prošle godine.

Prvi je do drugog uzastopnog finala u Patrick Rafter Areni stigao Raonić, koji je u vrlo izjednačenom dvoboju bez ijednog breaka sa 7-6 (5), 7-6 (5) svladao Australca Bernarda Tomića. Rogeru Federeru je za proboj u treće uzastopno finale u Brisbaneu bilo potrebno samo sat vremena borbe s Austrijancem Dominicom Thiemom kojeg je svladao sa 6-1, 6-4.

Kanađanin će se u nedjelju u svom 16. finalu boriti za osmi naslov, dok će Roger Federer u svom 136. finalu na ATP i Grand Slam turnirima, a prvom otkako je u stručni stožer uključio Ivana Ljubičića, pokušati doći do 89. pobjedničkog trofeja.

ATP Brisbane - polufinale:

Roger Federer (Švi/1) - Dominic Thiem (Aut/8) 6-1, 6-4

Miloš Raonić (Kan/4) - Bernard Tomić (Aus/7) 7-6 (5), 7-6 (5)

WTA Auckland: Trijumf Sloane Stephens

Američka tenisačica Sloane Stephens svladala je u noći s petka na subotu Njemicu Juliju Goerges u finalu WTA turnira u Aucklandu sa 7-5, 6-2 te tako stigla do svog drugog WTA naslova u karijeri.

U razmaku od četiri sata 22-godišnja Stephens prvo je dovršila polufinalni meč protiv Dankinje Caroline Wozniacki koji je prekinut zbog kiše kod vodstva Amerikanke 5-2, a potom je 30. tenisačica svijeta nadigrala i 27-godišnju Njemicu Goerges te osvojila naslov.

Za Goerges je to bio šesti nastup u finalu nekog WTA turnira i njezin četvrti poraz, dok je Stephens na stopostotnom učinku - iz oba dosadašnja finala izašla je kao pobjednica. Prvi naslov osvojila je prošlog ljeta u Washingtonu. Za svoj drugi trijumf na WTA turniru Stephens je zaradila 280 bodova i pobjednički ček na 43.000 dolara.

WTA Auckland - polufinale:

Sloane Stephens (SAD/5) - Caroline Wozniacki (Dan/3) 6-2, 7-6 (3)

Finale:

Sloane Stephens (SAD/5) - Julia Goerges (Njem) 7-5, 6-2

Linker
23. rujan 2024 15:27