Clive Brunskill/Getty Images
ORGANIZATORI NA UDARU

POBUNA U ROLAND GARROSU Đoković se šali, ostali bjesne: 'Nikad niste igrali tenis, nemate pojma...'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 01. lipanj 2016. 13:41

Panika u Roland Garrosu se širi. Nakon kišnog ponedjeljka, u kojemu uopće nije bilo tenisa prvi od 2000. godine, u utorak je nešto ipak odigrano, ali je pri tome riskirano zdravlje tenisača i tenisačica. Čak i kad je bilo evidentno da kiša pada bez prestanka, organizatori su svejedno inzistirali na igri, što je neke razbjesnilo a neki su ostali hladnokrvni.

Među njima i Novak Đoković, koji je unatoč gubitku prvog seta od Roberta Bautiste Aguta, izašao na kišu uoči nastavka, posudio kišobran od gledatelja i rekao:

- Idemo igrati malo tenisa.

U tom drugom intervalu Đoković je izjednačio na 1:1 u setovima i poveo 4:1 u trećem.

Kišu su definitivno najbolje iskoristile Samantha Stosur i Cvetana Pironkova. Prije prekida Simona Halep vodila je 5:3 Australki, a Agnieszka Radwanska imala je 6:2, 3:0 Bugarki, 102. na rang-listi. Stosur je dobila tie-break prvog seta i zadržala break u drugom za prolaz u četvrtfinale prvi put od 2012. godine, dok je Bugarka nanizala čak deset gemova, do 4:0 u trećem setu. U četvrtfinalu Grand Slam turnira nije bila od Wimbledona 2011.

Normalno, upravo su Radwanska i Halep bile najljuće na uvjete.

- Ponašaju se kao da je ovo turnir od 10.000 dolara, a ne Grand Slam - rekla je Poljakinja.

- Stosur i ja nikad nismo trebale odigrati ovaj meč u uvjetima koji jesu - mišljenje je Rumunjke.

- Nisam se osjećala sigurno na terenu, ali znam da nikoga nije briga za nas.

Čak je i uvijek mirni David Goffin eksplodirao već nakon dva gema i lansirao lopticu izvan terena. Ernests Gulbis sjedio je s kišobranom (pozvao je i skupljača loptica) i čekao rasplet Goffinove svađe sa sutkinjom Evom Asderaki i supervizoricom Donnom Kelsoe.

- Nikad niste igrali tenis, nemate pojma može li se na ovome igrati.

Nisu nastavili, ubrzo su stali svi mečevi.

Ivan Dodig i Marcelo Melo se sigurno neće buniti, branitelji naslova su u intervalima kad se moglo igrati sredili Chrisa Guccionea i Andrea Saa. Nije bilo osobitih problema, sljedeći izazov predstavljat će im Rohan Bopanna i Florin Mergea.

Linker
27. rujan 2024 21:28