Marin Bradarić, Iva Primorac, Lea Bošković, Tara Wurth i Izo Žunić

 

 BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
TENISKI TJEDAN

Počinje jaki teniski mjesec u Splitu, a sljedećeg tjedna na rasporedu je Billie Jean King Cup

Od igračica koje će na put u Litvu na konferenciji su bile Tara Würth, Lea Bošković i Iva Primorac
Piše: HinaObjavljeno: 02. travanj 2024. 14:48

Firule u Splitu će ovaj tjedan biti domaćin vrlo jakom turniru W75 za tenisačice, a sljedećeg tjedna hrvatske će reprezentativke nastupiti u Litvi na turniru Druge skupine Billie Jean King Cupa.

Istovremeno će se u Splitu održati ATP Challenger te međunarodni turnir tenisača u kolicima, a sve će biti zaključeno krajem travnja, također profesionalnim turnirom tenisača. Cijeli program predstavljen je u utorak na konferenciji za novinare u Splitu.

"Nemamo mnogo vremena. Nedavno smo izabrani, a već nas čeka natjecanje u Litvi. Vremena za pripreme nismo imali, djevojke imaju svoj raspored turnira... Zemljana sezona je počela, a u Litvi ćemo igrati u dvorani na tvrdoj podlozi, koja može biti jako brza. Termin nam zato nije idealan. Petra Martić i Donna Vekić dolaze s američke turneje, mi sa zemlje u Splitu. No naše cure su naviknute na takve izazove, pokušat ćemo olakšati tu tranziciju i napraviti najbolje za naš tenis“, rekao je izbornik reprezentacije Marin Bradarić, koji je na tu poziciju izabran početkom ožujka.

Od igračica koje će na put u Litvu na konferenciji su bile Tara Würth, Lea Bošković i Iva Primorac.

"Tara nije bila u planu da nastupi ovaj put. Ona je jedna od naših najperspektivnijih tenisačica, no imala je problema s ozljedom, pa smo joj htjeli dati vremena da uhvati ritam. Međutim, kako je Lucija Ćirić Bagarić, koja ima izvanrednu sezonu, otkazala u posljednji tren, jučer smo razgovarali ovdje u Splitu s Tarom i ona se odmah odazvala. Preskočit će i poneki turnir kako bi bila s nama u reprezentaciji", istaknuo je Bradarićev pomoćnik Izo Žunić.

O seriji Croatian Tennis Pro Tournaments govorio je potom izvršni direktor HTS-a Vladimir Jovanoski.

"Zahvaljujem se Gradu Splitu. Ovaj turnir, Split Open, drugo je ovogodišnje natjecanje iz serije Croatian Tennis Pro Tournaments. Prije desetak dana zaključili smo ATP Challenger u Petrčanima, a sada nas u Splitu čekaju četiri turnira. Prvi je turnir tenisačica, koji smo ‘pojačali‘ na W75 u odnosu na prošlu godinu pa ide ATP Challenger Split te u istom tjednu turnir tenisača u kolicima, te nakon tjedan dana pauze ITF World Tennis Tour tenisača M15. Ukupan nagradni fond svih turnira iz serije Croatian Tennis Pro Tournaments je više od pola milijuna dolara i idealna je prilika za naše igrače i za stjecanje bodova i za financijska sredstva. Uz to, drago mi je da Grad Split i Javna ustanova športski objekti pripremaju projekt tvrde podloge u Splitu", rekao je Jovanoski.

Ovogodišnja serija profesionalnih turnira koje će organizirati Hrvatski teniski savez već je započela ATP Challengerom u Petrčanima, nastavit će se u Splitu, a potom će se bodovi sakupljati u Osijeku, Dubrovniku, Zagrebu i Bolu.

Linker
23. travanj 2024 22:29