ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
VELIKI RIZIK

‘Pohlepa za slavom!‘ Đoković donio veliku odluku, legendarni Becker i Nijemci ga upozoravaju...

Prvi tenisač svijeta pokušat će ostvariti ono što je u povijesti tenisa napravila jedino Steffi Graf
Piše: SNObjavljeno: 16. srpanj 2021. 18:24

Nakon što je neko vrijeme držao svoje navijače u neizvjesnosti, Novak Đoković je prelomio i odlučio kako će sudjelovati na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Najbolji tenisač svijeta tako će pokušati postići nešto što je u povijesti tenisa za rukom pošlo samo legendarnoj Steffi Graf 1988. godine. Podsjetimo, umirovljena njemačka tenisačica jedina je koja je uspjela u osvojiti Golden Slam, odnosno u istoj godini četiri najjača turnira i zlato na Olimpijskim igrama.

Đoković je ove godine već uzeo Australian Open, Roland Garros i Wimbledon, što znači da mu do istog ostvarenja još nedostaje olimpijsko zlato i US Open.

Put do najvišeg postolja u Tokiju srpskom tenisaču bit će olakšan i zbog brojnih otkazivanja među kojima su i ona igrača poput Rafaela Nadala, Rogera Federera i Dominica Thiema.

I dok u Srbiji vlada veliko oduševljenje zbog Đokovićeve odluke, neki ne dijele stav naših susjeda.

Za njemački Berliner Kurier Novakov potez baš i nema smisla te njihov tekst posvećen ovoj temi nosi naslov: "Pohlepa za slavom: Novak Đoković u potpunosti riskira".

Isti medij u tom članku navodi i razmišljanje legendarnog Nijemca Borisa Beckera koji upozorava prvog tenisača svijeta: "Sve osim toga (osvajanja sva četiri Grand Slama, op.a.) ga ne smije zanimati. Ovo je jedinstvena prilika, a Olimpijske igre se u to baš i ne uklapaju", rekao je bivši Đokovićev trener.

Linker
23. travanj 2024 17:32