Žuk Kacper
 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
POLJSKI TJEDAN NA FIRULAMA

Poljak dva tjedna briljirao u Hrvatskoj, stigao iz kvalifikacija i na kraju osvojio Split Open!

‘Nisam očekivao tako dobre rezultate jer inače više volim brže podloge‘, rekao je presretni Žuk.
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 18. travanj 2021. 16:16

Poljski kvalifikant Kacper Žuk pobjednik je drugog Challengera koji je igran u Splitu ovaj mjesec, u nedjeljnom je finalu u dva seta (6:4, 6:2) slomio Francuza Mathiasa Bourguea. Bio je to poljski tjedan na Firulama s obzirom da su dan ranije Szymon Walkow i Jan Zielinski osvojili turnir parova.


Žuk će dugo pamtiti dva splitska tjedna koja je zaključio s omjerom 10-1. Na prvom je turniru dogurao do polufinala, da bi na drugom iz kvalifikacija došao do trofeja. Na tom je putu izgubio samo jedan set i to od Ymera u polufinalu.


- Nisam očekivao tako dobre rezultate jer inače više volim brže podloge, pa je lijepo znati da mogu dobro igrati i na zemlji - rekao je Žuk koji će na novoj ATP ljestvici napredovati s 212. na otprilike 172. mjesto, što će mu biti najbolji renking karijere.


Žuk je otvorio finalni meč s 2:0, ali Bourgue se odmah vratio u igru, izjednačio na 2:2 i u sljedećim gemovima bio daleko opasniji. Kod 3:2 je imao čak četiri break-lopte, kod 4:3 još jednu, no Žuk je sve spasio i na kraju kaznio Francuza. I u drugi je set krenuo breakom i vodstvom 2:0 koje ovaj put nije ispustio. Štoviše, još je jednom oduzeo servis Bourgueu nakon čega je bez problema zadržao prednost i došao do najvećeg naslova karijere.


- Prvi je set bio jako važan, bilo je puno izjednačenih gemova, no znao sam da ću pobijediti ako budem igrao svoj tenis. Nadam se da mi ovo neće biti zadnja titula ove sezone - poručio je Žuk.

Linker
18. svibanj 2024 15:17