GORAN SEBELIC Cropix
SJAJNA FORMA

Poljičak u hrvatskom finalu osvojio ITF Umag i zaradio pozivnicu za Plava Laguna Croatia Open

Umag se sada okreće ATP turniru koji započinje kvalifikacijama 19. srpnja, dok će 20. srpnja biti i mečevi glavnog turnira
Piše: HINAObjavljeno: 14. srpanj 2024. 15:44

Splićanin Mili Poljičak u nedjelju je osvojio pobjednički trofej na ITF M15 turniru u Umagu, gdje je u hrvatskom finalu svladao Nikolu Bašića sa 7:5, 7:6 (3) za dva sata i 18 minuta igre na Grand Standu teniskog centra u Stella Marisu.

Za Poljička je ovo treći naslov u karijeri na turnirima iz kalendara ITF World Toura, a drugi u posljednja tri tjedna, jer je prije 14 dana osvojio trofej u tuniškom Monastiru, a u istom je mjestu prije tjedan dana bio finalist.

Osim što je ovim naslovom osvojio 15 ATP bodova i novčanu nagradu od 2160 američkih dolara, Splićanin je zaslužio i pozivnicu za glavni ždrijeb Plava Laguna Croatia Opena, jedinog hrvatskog turnira iz kalendara ATP Toura. Bolji dar za 20. rođendan, što ga je proslavio u petak, nije mogao poželjeti.

"Još je jedan dobar tjedan iza mene, uzeo sam titulu i mislim da sam kroz cijeli tjedan držao dobru razinu. Mislim da je ovo dobra priprema za umaški ATP i želio bih se zahvaliti direktoru Plava Laguna Croatia Opena na pozivnici. Nadam se da ću i tamo pružati još bolje predstave i da mogu iznenaditi“, izjavio je Poljičak kojega su sjajni rezultati u posljednjih mjesec i pol dana doveli blizu povratku među 500 najboljih tenisača svijeta i nadomak najboljem renkingu u karijeri (462. mjesto).

Sjajan je rezultat ulaskom u finale ostvario 22-godišnji Nikola Bašić. To mu je bilo prvo finale na ITF World Touru u karijeri, a do njega je došao kao igrač koji je u glavni ždrijeb ušao kroz tri kola kvalifikacija.

"Pakleni turnir, ponajviše zbog vremena, no uspio sam se u glavi posložiti i gurati iz kola u kolo. S obzirom na to da sam u formi, prije turnira potajno sam se nadao četvrtfinalu, no kako je turnir odmicao, moje su ambicije bile sve veće. Unatoč porazu, jako sam zadovoljan kako sam odigrao", izjavio je Nikola Bašić nakon najboljeg rezultata u karijeri.

Umag se sada okreće ATP turniru koji će započeti prvim kolom kvalifikacija 19. srpnja, dok će 20. srpnja na rasporedu biti već i prvi mečevi glavnog turnira. Ovogodišnje finale će biti odigrano u subotu, 27. srpnja, zbog olimpijskog turnira, koji će istog dana započeti na terenima pariškog Roland Garrosa.

Linker
05. rujan 2024 19:12