ANTONIO AHEL/ATA IMAGES/PROFIMEDIA
JAVIO SE I EKSPERT

Prijeti li Đokoviću još jedan težak udarac? ‘Pomno prate situaciju, a ovo je njihova glavna briga‘

Bio bi to ogroman gubitak za prvog tenisača svijeta, zasad je stigla reakcija sa samo jedne adrese
Piše: Petar Zobec/JLObjavljeno: 13. siječanj 2022. 23:21

Dok se čeka službena potvrda hoće li Novak Đoković uistinu smjeti nastupiti na Australian Openu, postavlja se pitanje i kako će sponzori srpskog tenisača reagirati na njegove antivakserske stavove.

U prijevodu, slijedi li možda odmazda velikih sponzorskih imena, koja možda više neće željeti biti povezivana s najboljim tenisačem na svijetu? Financijski ekspert Marcel Knobil u intervjuu za Telegraph smatra kako bi Novak mogao imati problema.

- Mislim da se njegov osobni računovođa ne treba previše brinuti u ovom trenutku. Sumnjam da su njegova sponzorstva ugrožena u ovom trenutku. Glavna briga velikih sponzora je hoće li se na Novaka gledati kao na advokata antivakserskih stavova i hoće li postati plakatno lice antivaksera. Međutim, njegovi sponzori sigurno pomno prate situaciju u Australiji i tek treba pričekati rasplet toga pa da čujemo njihovo mišljenje, dodaje Knobil.

Za sada se oglasio tek proizvođač skupocjenih satova Hublot, koji je u priopćenju istaknuo kako odbija kritizirati Đokovićeve "privatne stavove" oko cijepljenja te da će "nastaviti svoje partnerstvo s najboljim svjetskim tenisačem".

Ovih dana se očekuje i reakcija Novakovih najvećih sponzora - Heada, Lacostea te Asicsa.

Linker
19. travanj 2024 18:21