Dino Prižmić

 James Gourley/shutterstock Editorial/profimedia
ATP CHALLENGER ZADAR

Prižmić uvjerljivo svladao Čeha Vrbenskog, hrvatski tenisač na putu do pobjede ispustio tek tri gema

Hrvat je meč otvorio uz osvajanje uvodnih pet gemova čime se vrlo brzo vidjela razlika u kvaliteti
Piše: HinaObjavljeno: 18. ožujak 2024. 15:54

Dino Prižmić, 18-godišnji hrvatski tenisač, vrlo uspješno je otvorio nastup na ATP Challenger turniru kojem je domaćin Zadar te je u prvom kolu ispustio samo tri gema na putu prema pobjedi.

Prižmić, inače 173. tenisač na svijetu, svladao je u prvom kolu, sa 6-1, 6-2, češkog tenisača Michaela Vrbenskog, u ovom trenutku 320. igrača s ATP ljestvice.

Prižmić je meč otvorio uz osvajanje uvodnih pet gemova čime se vrlo brzo vidjela razlika u kvaliteti između ove dvojice tenisača. Neizvjesnosti nije bilo ni u drugom setu. Prižmić je otvorio taj dio igre s breakom, poveo 2-0, kasnije i s 5-1 te time riješio sve dvojbe ovog susreta.

U drugom kolu Prižmić će igrati protiv pobjednika meča u kojem se sastaju dvojica igrača iz kvalifikacija. Prvi nositelj turnira je Austrijanac Dominic Thiem, nekada treći igrač na svijetu i pobjednik US Opena 2020. godine.

U glavnom dijelu ždrijeba još su dvojica hrvatskih tenisača. Nino Serdarušić će igrati protiv Francuza Mattea Martineaua, inače sedmog nositelja, dok je suparnik Mateju Dodigu u prvom kolu austrijski tenisač, četvrti nositelj Filip Misolic.

ATP Challenger Zadar, 1. kolo:

Dino Prižmić (Hrv/5) - Michael Vrbensky (Češ) 6-1, 6-2

Linker
06. svibanj 2024 15:51