Goran šebelić/CROPIX
SLAVLJE U UMAGU

Prva ATP pobjeda Ćorića u karijeri: Nikad u životu nisam tako dobro servirao!

Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 21. srpanj 2014. 22:38

Prve se pamte, pa će tako i Borna Ćorić zasigurno cijeli život pamtiti Edouarda Roger-Vasselina! Veliko slavlje, grimasa kojom je dokazao koliko mu ta pobjeda znači i pobjedničko dizanje ruku prema obitelji i timu bili su najbolji pokazatelj koliko je čekao ovaj uspjeh.

Francuz je postao prva od, vjerujemo, brojnih ATP pobjeda ponajboljeg mladog tenisača svijeta. Nakon tri poraza na prva tri ATP meča u karijeri ( Zeballos u Umagu prošle godine, Berrer u Zagrebu i L. Mayer u Nici ove godine), 17-godišnji Zagrepčanin svladao je 43. tenisača svijeta u drugom nastupu na umaškom turniru. Pobjeda 6-2, 6-4 ostat će mu upisana kao debitantska na ATP Touru, ali neće je proglasiti najvećom u dosadašnjoj karijeri.

- Ona nad Janowiczem u Davis Cupu ipak je bila veća. Tada sam ipak predstavljao Hrvatsku i igrao za više ljudi, a ne samo za sebe - ocjenjuje Ćorić. Roger-Vasselina je svladao zahvaljujući sjajnom servisu, kojeg je držao tijekom cijelog meča. Izvlačio ga je u svim kriznim situacijama, a pogotovo u posljednjem gemu kada je spasio dvije break-lopte.

- Nisam nikad u životu servirao tako dobro. Ne znam što se dogodilo jer u posljednja dva tjedna na Challengerima nisam servirao dobro. Sada sam odlično i reternirao, a s reternom sam u zadnjim tjednima također imao problema - kaže Ćorić.

Tridesetgodišnji Francuz sigurno je pomogao jer nije odigrao najbolji meč na podlozi koja mu sigurno i ne odgovara previše, ali Ćorić je odigrao fenomenalno u defenzivi i odveo Roger-Vasselina u brojne pogreške. Njegov sljedeći suparnik je pobjednik meča između Ante Pavića i Horacija Zeballosa (svladao Duju Kekeza 6-1, 6-0 u posljednjem kolu kvalifikacija).

Drugi hrvatski predstavnik koji je čekao kvalifikanta, Mate Delić, prošao je još gore od Ogulinca. Njemu će suparnik biti Pablo Cuevas, Urugvajac koji je prije desetak dana osvojio ATP turnir u Bastadu.

Linker
19. rujan 2024 17:51