Reuters
PRIČA IZ AUSTRALIJE

PRVA NJEMICA NAKON STEFFI GRAF 'A jedna noga bila je već u zrakoplovu...'

Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 31. siječanj 2016. 10:59

Sigurno se nećete sjetiti da je Japanka Misaki Doi u prvom kolu imala meč-loptu protiv Angelique Kerber. Sjajne njemačke tenisačice, koju je jedna novinarka ESPN-a čak vidjela kao konačnu pobjednicu Australian Opena. Bilo bi zanimljivo čuti kako se ona u tom trenutku osjećala.

A kako se osjećala, Kerber rekla je na presici nakon još jednog čuda, koje zapravo i nije čudo jer sve češće smo u sportu svjedoci rezultata koji upravo govore suprotno.

Rezultata koji ne priznaju čuda, ali ako netko želi reći da je čudo, onda će ga igrom demantirati.

- Znate li što sam prvo pomislila kad je Doi došla do meč-lopte? Da sam već jednom nogom u avionu na povratku u Njemačku.

A tko bi je krivio? Protivnica je bila neugodna i uporna, Kerber nije igrala baš najbolje i osjećala je pritisak. Na kraju svega se izvukla iz te situacije, spasila je meč-loptu, spasila je meč, a dva tjedna kasnije postala je prva njemačka tenisačica koja je osvojila Grand Slam naslov nakon legendarne Steffi Graf 1999. godine u pariškom Roland Garrosu.

I to je, možemo slobodno reći, velika pobjeda uporne tenisačice, koja se cijelu karijeru borila i sa sobom i s protivnicom. Tko zna koliko će još Grand Slam finala odigrati djevojka čija je majka Njemica, otac Poljak, djevojka koja je rođena u Njemačkoj, a živi u Poljskoj, tko zna i hoće li još koji put igrati u finalu Grand Slam turnira, ali ona je u jednom danu u Melbourneu ostvarila sve svoje snove.

Osim što je pobijedila nepobjedivu Serenu Williams, skočila je na drugo mjesto svjetske rang-liste odmah do Amerikanke i da joj se više ništa ne dogodi u karijeri, ona ju je višestruko pozlatila.

CIJELU PRIČU O SENZACIONALNOJ POBJEDNICI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN!

Linker
24. rujan 2024 13:25