Cropix/Jakov Prkić
AFERA EPSKIH RAZMJERA

Prvo veliko ime izazvalo nevjericu: I veliki Novak Đoković osumnjičen da je namještao!

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 20. siječanj 2016. 16:25

Priča o namještanju mečeva u teniskom svijetu poprima dosad neviđene razmjere. Nakon što je britanska novinarka Heidi Blake u suradnji s BBC-om objavila kako posjeduju dokaze o namještanjima mečeva na najvišoj razini svjetskog tenisa, stigle su i nove optužbe iz Italije i Francuske.

Talijanski Tuttosport i francuski Sport objavili su da je, ni manje ni više nego Novak Đoković, daleke 2007. godine, dakle na počecima karijere, namjerno izgubio meč protiv Francuza Fabricea Santoroa. To se navodno dogodilo na uglednom Mastersu u Parizu kada je danas prvi tenisač svijeta u dvorani Bercy zaista izgubio meč od Santoroa (6:3, 6:2). Imao je tada 19 godina.

Nole je već danas suočen s optužbama na Australian Openu, ali čini se da ga cijela priča nije previše uzbudila.

"Uvijek će biti takvih optužbi, pogotovo ovih dana kada se špekulira s pričama o namještanju. Ništa drugo nemam za dodati. Sve što sam mislio rekao sam prije nekoliko dana. Znate, sve dok netko ne izađe sa čvrstim dokazima, za mene su sve to nagađanja", rekao je peterostruki osvajač Australian Opena i prisjetio se dana kad je kao 19-godišnjak i četvrti tenisač svijeta izgubio u Parizu.

"Izgubio sam taj meč, ali nije mi jasno radite li priču o tom meču ili pokušavate iskopati bilo što o porazima vrhunskim tenisača u ranim fazama turnira. To je jednostavno apsurdno. Ispada da svatko može izmisliti što god hoće o bilo kojem porazu top-tenisača. To je ono što želim reći. Mislim da za tako nešto ne postoje nikakvi dokazi, niti jedna jedina činjenica. To su samo špekulacije. Tako da u svemu tome ne vidim nikakvu priču", poručio je Nole iz Melbourna.

Linker
24. rujan 2024 05:33