TETSU JOKO The Yomiuri Shimbun Via Afp
ZANIMLJIV DETALJ

‘Prvu čašicu alkohola sam popio s Đokovićem, a s jednim tenisačem je stalno u sukobu. Svađali su se i tukli‘

‘Nisi ih mogao maknuti s terena ni nakon šest sati treninga, ali prema svemu ostalom su bili različiti‘
Piše: SNObjavljeno: 25. srpanj 2023. 15:00

Zanimljiv detalj o Novaku Đokoviću otkrio je nekadašnji rumunjski tenisač, a danas trener Cosmin Georgescu. Georgescu je na vrhuncu bio tek 1197. tenisač svijeta, a u razgovoru za rumunjski Promsport otkrio je kako je svojevremeno na teniskoj akademiji Nikole Pilića u Njemačkoj bio Đokovićev cimer.

- Nole je bio moj prvi cimer u teniskoj akademiji legendarnog Hrvata Nikija Pilića koji me smjestio u sobu s Đokovićem. Bilo je puno mladih igrača različitih nacionalnosti, Hrvata, Srba, Rusa. Prvi put sam ušao u bar s Novakom i prvu sam čašicu alkohola popio s njim. Nole je bio malo stariji i zreliji od mene. On me odveo u kafić i ponudio mi čašicu uz riječi: ‘Za mog dobrog prijatelja iz Rumunjske.‘ To je bio moj prvi susret s alkoholom i zahvalan sam Đokoviću za te trenutke, otkrio je Georgescu.

Otkrio je i kako je Đoković u to vrijeme često ulazio u konflikte s Ernestsom Gulbisom, svojevremeno desetim tenisačem svijeta.

- Kada je Gulbis stigao, sve je krenulo naopako. On i Đoković su bili potpuno različiti karakteri. Nisi ih mogao maknuti s terena ni poslije šest, sedam sati treninga, ali prema svemu ostalom su bili različiti. Često su bili u sukobu. Lomili su rekete, svađali su se i stalno su se tukli. Obojica su bili jako ambiciozni i ponosni, pa su se svađe često rješavale fizičkim obračunom, zaključio je Georescu.

Linker
02. svibanj 2024 02:50