Tara Wurth, Petra Martić, Lea Bošković, Marin Bradarić, Iva Primorac, Antonia Ružić, Izudin Žunić

 LUCIJA OCKO Cropix
HUMOR I ZDRAVA ENERGIJA

Puno smijeha i optimizma u krugu tenisačica nakon važnog podviga: ‘Što se dogodi u Vilniusu, ostaje u Vilniusu‘

‘Mislila sam da će mi ovo biti zadnji nastup za reprezentaciju, ali uz ovakve cure...‘
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 15. travanj 2024. 07:44

Dobro raspoloženje i puno smijeha ispunili su u nedjeljno popodne prostorije Hrvatskog teniskog saveza u centru Zagreba. Kući se vratila naša ženska reprezentacija koja je u glavnom litavskom gradu Vilniusu ostvarila zacrtani cilj, osvojila drugu skupinu Euro-afričke zone Billie Jean King Cupa i izborila promociju u viši razred. Onaj iz kojeg je ispala lani...

Pozitivna energija

Pobjede protiv Estonije, Sjeverne Makedonije, Egipta i Litve možda ne zvuče glamurozno, ali su korak u dobrom smjeru i imaju veliku važnost na početku izborničkog puta Marina Bradarića, stručnjaka koji je na kormilu reprezentacije prije nekoliko tjedana zamijenio Ivu Majoli. Mirni Bradarić je sa svojim temperamentnim pomoćnikom Izudinom Žunićem, očito zaduženim za podizanje raspoloženja u ekipi, u kratkom vremenu uspio stvoriti dobru atmosferu i vratiti optimizam među naše tenisačice.

Uostalom, više od svega će reći izjava naše najiskusnije igračice Petre Martić koja zbog ozljede ramena nije bila na raspolaganju izborniku, ali je cijelo vrijeme bila uz suigračice.

- Mislila sam da će mi ovo biti zadnji nastup za reprezentaciju, ali uz ovakve cure, uz ovakvu atmosferu i igru, veselim se sljedećoj godini - rekla je Petra i zaradila ovacije trenera i suigračica.

Nije u Litvi mogla pomoći ni ozlijeđena Donna Vekić, nije bilo ni Ane Konjuh i Petre Marčinko, pa su glavninu tereta na sebe preuzele Lea Bošković i Antonia Ružić koje su ostvarile svaka po četiri pojedinačne pobjede i odvele Hrvatsku u prvu skupinu Euro-afričke zone gdje će ih dogodine čekati osjetno jača konkurencija.

- Marin i Izo su se jako dobro uklopili u reprezentaciju, mislim da smo svi zajedno složili dobar tim. Bilo je puno pozitivne energije i na mečevima i izvan terena, i sve je to pridonijelo ovakvom rezultatu, tako da se sada još više radujem našim budućim druženjima - rekla je Antonia, a Lea se nadovezala:

- Ovih deset dana je bilo predivno. Tara Würth nije bila u zapisniku, ali je održavala energiju u ekipi, a njezin humor nam je svima pomogao da dobijemo bolje trbušnjake, ha-ha. A Petra Martić je bila ozlijeđena, ali cijelo je vrijeme bila uz nas, bodrila nas i davala nam savjete. Mislim da atmosfera nije mogla biti bolja.

Nadmašile očekivanja

Atmosferom u ekipi oduševljena je i Iva Primorac koja je uskakala u parovima i donijela nam tri pobjede.

- Marin i Izo su čak i nadmašili naša očekivanja jer su uspjeli donijeti veliku pozitivu, motivaciju i zalaganje u ovu ekipu. Njih dvojica su vrlo različiti, ali se savršeno nadopunjuju. Bilo je veliko zadovoljstvo, kako na terenu tako i izvan njega, i nadam se da nećemo čekati još godinu dana do novog druženja - rekla je Iva, a na pitanje jesu li treneri počastili ekipu nakon uspjeha, uz smijeh je dobacila:

- Što se dogodi u Vilniusu, ostaje u Vilniusu!

Izbornik Bradarić ne skriva da ima velike ambicije s ovom ekipom.

- Zadali smo si visoke ciljeve kad smo došli, a to je da kroz nekoliko godina budemo u prvoj svjetskoj skupini. Imamo vrhunske igračice, ali isto tako i veliki broj mladih, budućih top 100 igračica, tako da mislim da je budućnost hrvatskog ženskog tenisa vrlo svijetla. Imamo sada godinu dana stanke da se pripremimo, da radimo s curama, da ih pratimo, da zadržimo tu kemiju koju sada imamo. Sigurno u tih godinu dana možemo napredovati, i individualno i kao ekipa, i ići ćemo s ciljem da se plasiramo još korak više. A dugoročni ciljevi su nam svakako visoki, želimo se kroz 4-5 godina boriti za trofej - optimistično je najavio izbornik.

Njegov pomoćnik Žunić opisao je kako stožer vidi predstojeće razdoblje.

- Ključ će biti u tome što ćemo raditi u idućih godinu dana. Moramo curama osigurati još ovakvih događanja, da ne čekamo na novo okupljanje godinu dana. Ne smije nam se događati da cure poput Lee Bošković, koja je 214. na svijetu, putuju po turnirima bez trenera. Moramo im pomoći kako bi s još boljim renkingom dočekale novo natjecanje. Imali smo Split Open, slijedi Zagreb Ladies Open, treba nam što više takvih turnira, to je naša odskočna daska, tako to rade veliki.

Linker
24. travanj 2024 20:25