Roger Federer je ranije ove godine otišao u mirovinu

 GLYN KIRK Afp
ŠPANJOLAC OTVORIO DUŠU

Rafael Nadal: ‘Istina da sam s Đokovićem igrao više mečeva, ali dio mojeg života je otišao s Federerom‘

Rafael Nadal je svojeg velikog rivala ispratio u mirovinu, a sada je opet pokazao poštovanje
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 27. studeni 2022. 09:39

Španjolski teniski genijalac Rafael Nadal, osvajač rekordna 22 Grand Slam naslova, osvrnuo se još jednom na nedavno umirovljenje svoga najvećeg rivala Rogera Federera.

Rafa i Roger igrali su zajedno meč parova na Laver Cupu u Londonu, u večeri nabijenoj emocijama u kojoj je veliki Švicarac zaključio grandioznu karijeru. Nadal i Federer kreirali su jedno od najvećih sportskih suparništava ikada, odigrali su 40 međusobnih dvoboja u kojima je Španjolac slavio 24 puta.

"Imamo puno zajedničkih iskustava, puno važnih trenutaka koje smo dijelili kao suparnici i suigrači. Federer mi je bio rival tijekom cijele karijere jer kad sam ja počeo, on je već bio tu. Istina je da sam kasnije odigrao više mečeva protiv Novaka Đokovića, ali počeo sam s Federerom", rekao je Nadal novinarima uoči ekshibicijskog nastupa u Argentini.

"Unatoč našim kontrastnim stilovima i osobnostima, na neki način smo dijelili toliko toga. Otišao je netko kome sam se divio, tko mi je bio rival i s kime sam podijelio puno lijepih stvari na terenu i izvan njega. Nedostajat će mi svi ti trenuci, ti osjećaji koje imate prije igranja finala Grand Slama ili nekog drugog važnog turnira, sve ono što je bilo u zraku prije tih naših dvoboja. Bili su drugačije od ostalih mečeva", dodao je 36-godišnjak s Mallorce.

Dodao je kako mu je teško kad pomisli da više neće proživljavati takve trenutke.

"Dio mog života otišao je s njim kad je zaključio karijeru. Bilo je jako emotivno reći zbogom nekome tko je bio toliko važan za naš sport", zaključio je Nadal.

Linker
25. travanj 2024 13:26