AFP
ATP MOSKVA

Richard Gasquet u polufinalu izbacio Ivu Karlovića i ostao u utrci za London

Relativno izjednačen dvoboj u kojem je Gasquet očekivano bio nešto bolji kad je bilo najvažnije. Karlović je zabio 15 asova, no u konačnici to nije bilo dovoljno
Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 19. listopad 2013. 21:24

Kad su posljednji put igrali prije dvije godine na US Openu, Ivo Karlović je iznenadio mnoge pobjedom nad Richardom Gasquetom u četitri seta. Ovo je bila prilika Francuzuu za uzvrat koju je iskorsio u prilično delikatniom dijelu sezone. Do kraja su ostala samo još dva tjedna, Franmcuz je deveti u poretku za London, ali će ova pobjeda sigurno pomoći u lovu na Masters.

Igrali su sat i 10 minuta, iako zapravo prave i velike igre nije bilo. Poeni su išli brzo i oni najvažniji završili su na strani prvog nositelja koji je breaknuo jednom u prvom, jednom u drugom i uglavnom suvereno držao svoj početni udarac. Karlović je imao samo jednu break-loptu, ali ta je mogla biti velika da je realizirao. Break-lopta za 5:5 u prvom setu. No, Gasquet se spasio i onda je krenuo drugi set u kojem je Karlović skupljao poena na servis Gasqueta (ukupno je osvojio 3), dok je Karlović bio jednako uvjerljiv nakon prvog servisa (20-23), ali je izgubio 7 od 10 nakon druugog servisa i tu je Gasquet pronašao priliku i breaknuo, pa izbjegao mogućnost tie-breaka koji je mogao Karloviću otvoriti vrata trećeg seta.

Relativno izjednačen dvoboj u kojem je Gasquet očekivano bio nešto bolji kad je bilo najvažnije. Karlović je zabio 15 asova, no u konačnici to nije bilo dovoljno za Francuza koji je u drugom setu osvojio 16 od 17 poena nakon prvog seta. No, ukupno gledano bio je ovo jedan od bioljih turnira Karlovića ove sezone koji je i lani bio polufinalist Moskve.

U prvom polufinalnom dvoboju Kazakstanac Mihail Kukuškin koji je sve bolji u posljednje vrijeme u tri seta je svladao branitelja naslova i 2. nositelja Talijana Andreasa Seppija.

POLUFINALE: Gasquet (1) - Karlović 6:4, 7:5, Kukuškin - Seppi (2) 6:1, 1:6, 6:4.

Linker
24. rujan 2024 19:18