GLYN KIRK Afp
TRENUTAK ZA POVIJEST

Roger Federer otkrio detalje emotivnog razgovora s Nadalom: ‘Znaš Rafa, mislim da je ovo kraj...‘

Jedan od najboljih u povijesti tenisa se umirovio na Laver Cupu ove godine
Piše: Dean BauerObjavljeno: 09. prosinac 2022. 22:28

Od nema tomu tako davno, umirovljeni tenisač, švicarski umjetnik s reketom, Roger Federer trenutačno je malo u Americi. Kad si slobodan, nemaš što više za raditi, a dovoljno si zaradio, zašto ne bi malo i uživao. Pa, kad si već u SAD, odeš malo i u dvoranu, na kakvu ‘košaricu‘. Mislimo na sport, ne na trenutak kada vam netko da otkaz, pa se to šatrovački zna reći i ‘košarica‘.

No, kada si slavan i bogat, onda čak ni ulaznicu ne trebaš platiti. I to za prvi red, odmah na parketu. Organizator, domaći klub te sam zove. Povlastica uspješnih i u redu. Nema ljutnje odnosno ljubomore. To se isto i nama događa kada odemo "preko Bare". Dakle, Federer je bio počasni gost NBA sraz Brooklyna i Bostona u New Yorku gdje je pak prethodno imao zanimljivo gostovanjem u TV emisiji "The Daily Show with Trevor Noah".

Zanimljiv je razgovor ispao, Roger se opustio i pričao o stvarima koje dosad nisu ‘ugledale‘ svjetlo dana. Glavni među njima bio je telefonski poziv koji je imao s Rafom Nadalom kako bi ga zamolio da igra s njim u paru na nedavnom Laver Cupu, a budući da će im to biti njegov posljednji profesionalni meč.

"Nadao sam se da ću igrati parove s Rafom. Pa sam ga nazvao nakon US Opena i bio je to emotivan razgovor jer je to bilo prvi put da sam o svojoj odluci, o umirovljenju, razgovarao s nekim izvan svoje obitelji. Morao sam ga nazvati i reći ‘Hej, Rafa, prije nego što napraviš bilo kakve druge planove, volio bih da dođeš na Laver Cup i igraš sa mnom u mom posljednjem meču parova. Bilo bi super jer nažalost - (tu je malo u intervju zajecao veliki Švicaraca, zadrhtao mu glas) - znaš, moje koljeno nije dobro i mislim da je ovo kraj, znaš", objasnio je Federer i nastavio prepričavati konverzaciju s Rafaelom Nadalom..

"Rafa je samo s druge strane odmah izustio: ‘O, da, o moj Bože... OK, da. Bit ću tamo. Štogod treba.‘"

Ostatak priče je poznat. Federer i Nadal odigrali su meč koji će ući u povijest, a završio je tako što su obojica gotovo pa neutješno plakali. Zajedno s milijunima štovatelja dvojice najboljih tenisača suvremenog doba, Rogerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Linker
19. travanj 2024 15:12