Clive Brunskill/Getty Images/Profimedia
POZIV KOJI SE NE ODBIJA

Roger Federer poslao poruku Đokoviću i Alcarazu: ‘Novače, vrati se. Zbilja bih to volio vidjeti‘

Legendarni Švicarac nije skrivao svoje želje za natjecanje koje je pokrenuo
Piše: SNObjavljeno: 27. rujan 2023. 14:18

Roger Federer, slavni umirovljeni švicarski tenisač, poslao je jasnu poruku dvojici najboljih tenisača svijeta. Dakako, riječ je o Novaku Đokoviću i Carlosu Alcarazu.

Federer ne skriva svoju želju da u ekipi Europe u izdanju Laver Cupa za 2024. godinu vidi Đokovića i Alcaraza kako zajedno igraju u parovima.

Na prošlogodišnjem izdanju Laver Cupa Federer se emotivno umirovio nakon poraza u igri parova s Rafaelom Nadalom od Amerikanaca Jacka Socka i Francesa Tiafoea. U tom je izdanju u ekipi Europe bio i Đoković, ali je tim ‘Ostatka svijeta‘ bio bolji s ukupnih 13:8.

- Volio bih vidjeti Novaka da se vrati. Da budem iskren, volio bih vidjeti njega i Carlosa (Alcaraza) u istoj ekipi. Zaista bih volio da se to dogodi, rekao je Federer.

Federer u ‘timu Europa‘ želi vidjeti još renomiranih imena.

- Sascha Zverev bio bi sjajan za njemačko tržište, a volio bih vidjeti i Holgera Runea. Tu je naravno i Medvedjev, a volio bih vidjeti i Rubljeva, dodao je Švicarac koji je osmislio ideju za natjecanje u čast legendarnog bivšeg australskog tenisača Roda Lavera.

Ukoliko se Đoković zaista odazove Federerovom pozivu bit će mu to treći nastup na Laver Cupu nakon 2018. i 2022. godine. A za Alcaraza bi to bio debitantski nastup na natjecanju.

Linker
29. travanj 2024 17:09