- Afp
Loša vijest za navijače

Roger Federer propušta Olimpijske igre i to sve zbog zabrane i supruge Mirke!?

Ukoliko je za vjerovati napisima švicarskog Blicka, Federer bi lako mogao preskočiti OI u Tokiju
Piše: SNObjavljeno: 16. ožujak 2021. 17:03

Roger Federer (39) lako bi mogao propustiti nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju ovoga ljeta.

Nakon više od godine dana pauze legendarni je Švicarac odigrao u Dohi svoj povratnički turnir na kojem ga je u u četvrtfinalu pobijedio Nikoloza Basilašvili, kasniji pobjednik- Potom je otkazao nastupe u Dubaiju, te Miamiju.. Švicarski Blick sada navodi kako ne bi bilo nimalo iznenađujuće da Federer otkaže i nastup u Tokiju, a sve iz jednog razloga. Naime, nije zadovoljan pravilom koje ne dozvoljava olimpijcima da u Tokiju borave s obitelji.

Blick tvrdi da Federer neće željeli nekoliko tjedana biti odvojen od obitelji, a organizatori Olimpijskih igara neće dozvoliti boravak obiteljima sportaša u olimpijskom selu, kao mjeru zaštite od koronavirusa.

image
GREG WOOD Afp

Iako takva odluka nije službeno donijeta, iz Japana dolaze informacije kako će gotovo sigurno to biti slučaj.

Blick zaključuje kako Federer neće željeti biti tako dugo razdvojen od supruge Mirke i četvero djece, te bi zbog toga mogao odustati od lova na medalju.

Federer u trofejnoj riznici ima olimpijsko zlato, ali osvojeno u parovima 2008. u Pekingu, dok je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio srebro 2012. godine. Olimpijske igre u Toku na rasporedu su od 23. srpnja do 8. kolovoza.

Linker
26. travanj 2024 05:08