BRANDON MALONE Afp
SJAJAN NASTUP

Savršen start za hrvatske tenisačice! Nakon Švedske, pregazile su i Bugarsku bez izgubljenog seta!

Pobjede protiv Bugarki upisale su Marčinko, Martić, te Vekić i Konjuh u paru
Piše: HinaObjavljeno: 12. travanj 2022. 13:45

Hrvatska ženska teniska reprezentacija ostvarila je novu 3-0 pobjedu u skupini B na turniru prve Euro-afričke skupine Billie Jean King Cupa. Nakon Švedske na takav su način Hrvatice pobijedile i Bugarsku.

Bez izgubljenog seta posao su u drugom kolu odradile hrvatske tenisačice zaokruživši do sada savršeni start u ovom natjecanju.

Prvo je mlada, 16-godišnja Petra Marčinko, sa 6-4, 6-4 svladala Juliju Terzijsku, inače 522. igračicu s WTA ljestvice, dok je posao protiv suparnica iz Bugarske zgotovila Petra Martić. Ona je s još lakših 6-3, 6-1 bila bolja od Isabelle Šinikove, 226. tenisačice sa svjetske ljestvice.

Da sve bude savršeno pobrinuo se hrvatski par te su Donna Vekić i Ana Konjuh sa 6-2, 6-1 svladale bugarsku kombinaciju Denčeva - Konstantinova.

Iduće suparnice Hrvaticama su tenisačice Slovenije. Taj se dvoboj igra u srijedu, dok će nakon toga Hrvatska još igrati protiv Gruzije (četvrtak) i Austrije (petak).

Pobjednik skupine direktno će izboriti nastup u doigravanju za plasman u kvalifikacije za finalni turnir 2023. godine, dok će drugoplasirana reprezentacija iz skupine B razigravati s drugoplasiranom ekipom iz skupine A za posljednje, treće mjesto koje vodi u play-off.

Billie Jean King Cup, skupina B (2. kolo):

Hrvatska - Bugarska 3-0

Petra Marčinko - Julia Terzijska 6-4, 6-4

Petra Martić - Isabella Šinikova 6-3, 6-1

Donna Vekić / Ana Konjuh - Rosica Denčeva / Joana Konstantinova 6-2, 6-1

Linker
22. lipanj 2022 18:23