Getty
GROM IZ VEDRA NEBA

SENZACIONALNA VIJEST Hrvatski as Ivan Ljubičić trenira najboljeg tenisača svih vremena!

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 09. prosinac 2015. 09:55

Iz teniskog svijeta dolazi senzacionalna vijest, Roger Federer objavio je kako je Ivan Ljubičić (36) postao član njegovog stručnog stožera.

Osvajač 17 Grand Slam turnira prekinuo je dvogodišnju suradnju s trenerom Stefanom Edbergom, a istovremeno je objavio početak partnerstva s Ivanom Ljubičićem koji će tako imati priliku raditi s vjerojatno najboljim tenisačem svih vremena.

"Iako je naša suradnja trebala biti tek za 2014. Stefan je bio sjajan i produljili smo suradnju na cijelu ovu godinu što zaista cijenim. Naučio me tako puno i njegov utjecaj na moju igru će ostati. On će uvijek biti dio mog tima“, poručio je Federer putem svog Facebook profila.

" Severin Luthi, koji radi sa mnom od 2008. nastavit će biti moj trener, a pridružit će mu se Ivan Ljubičić. Daniel Troxler, moj fizioterapeut i Pierre Paganini, moj fitness trener, ostaju dio mog tima“, dodao je 34-godišnji Švicarac koji je pod Edbergom osvojio pet ATP naslova 2014. godine i još šest ove godine.

Ljubičić je nedavno raskinuo suradnju s Milošem Raonićem, Kanađaninom kojeg je trenirao od 2013. godine. Hrvat je nekad držao treće mjesto na ATP ljestvici i osvojio je deset ATP naslova tijekom bogate karijere u kojoj se može pohvaliti i osvajanjem Davis Cupa s hrvatskom reprezentacijom 2005. godine i olimpijskom broncom u paru s Marijem Ančićem na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine.





After 2 very successful years, I would like to thank Stefan Edberg, my childhood idol, for agreeing to join my team. It...

Posted by Roger Federer on 8. prosinca 2015




Linker
24. rujan 2024 05:30