RONALD GORSIC Cropix
MARIĆ PREUZIMA SAVEZ

Skandal trese hrvatski tenis. Gojo se odbio rukovati s predsjednicom, ona dala ostavku

Navodno su međuljudski odnosi bili toliko loši da su unutar Saveza padale razne optužbe
Piše: SNObjavljeno: 11. listopad 2024. 10:55

Hrvatski teniski savez prodrman je skandalima zbog recentnih sukoba. Kako piše Nacional, sada već bivšoj predsjednici Saveza Nikolini Babić igrači su najavili bojkot u Davis Cupu ako se ne realizira izgradnja teniskih terena u Splitu. Tenisači su ipak došli u Varaždin na pretkvalifikacijski dvoboj protiv Litve, no onda je eskaliralo.

Naime, Borna Gojo odbio je pružiti ruku te je prokomentirao: "Ne želim se rukovati s prevarantima i lažovima". Predsjednica je pokušala ublažiti situaciju te je otišla u svlačionicu da bi porazgovarala s njima, no Gojo je tada komentirao: "Ovdje toliko smrdi da ja ne mogu ostati u prostoriji".

Prema saznanjima Nacionala, Babić je izjavila "Što meni ovo sve treba" i dala ostavku na mjestu predsjednice. Novi čelni čovjek Saveza bit će izabran na sjednici skupštine 16. listopada, a već je poznato da će to biti bivši ministar financija, Zdravko Marić.

image

Radimir čačić, Nikolina Babić, Zdravko Marić

RONALD GORSIC Cropix

Navodno su međuljudski odnosi bili toliko loši da su unutar Saveza padale razne optužbe, Borna Ćorić je prema navodima Nacionala napao izbornika Velimira Zovka zbog toga što ga nije zaštitio pred novinarima kada je pričao o tome da tenisač ne želi igrati za reprezentaciju. Problemi su postojali i zbog već spomenutog zahtjeva da se izgrade teniski tereni, a Babić zasigurno nije slutila da će igrači praviti toliki problem.

Linker
11. listopad 2024 11:56