DAMIR KRAJAC/CROPIX
ATP NUR-SULTAN

Škugor i McLachlan prošli prvu prepreku u Kazahstanu, nove restrikcije zbog korone na pariškom Mastersu

Za polufinale će se Škugor boriti protiv Nizozemca Arendsa i Novozelanđanina Sitaka.
Piše: HinaObjavljeno: 29. listopad 2020. 14:00

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Franko Škugor i japanski tenisač Ben McLachlan izborili su mjesto u četvrtfinalu u konkurenciji parova na ATP turniru u kazahstanskom glavnom gradu Nur-Sultanu, gdje su u četvrtak u prvom kolu svladali Nizozemca Middelkoopa i Monegaska Nysa sa 7-6 (4), 6-7 (8), 12-10.

Škugor i McLachlan su u drugom setu propustili četiri meč-lopte, da bi u odlučujućem 'tie-breaku' spasili dvije koje su imali njihovi suparnici pri vodstvu 9-7. Do pobjede su stigli realiziravši šestu meč-loptu.

Za polufinale će se boriti protiv Nizozemca Arendsa i Novozelanđanina Sitaka.

U pojedinačnoj konkurenciji su se tenisačima koji su u srijedu izborili mjesto u četvrtfinalu u četvrtak pridružili Francuz Mannarino, Finac Ruusuvuori i Amerikanac McDonald.

ATP Nur-Sultan - 2. kolo

Emil Ruusuvuori (Fin) - Jordan Thompson (Aus/8) 6-2, 3-6, 6-4

Adrian Mannarino (Fra/3) - Yuichi Sugita (Jap) 6-1, 6-1

Mackanzie McDonald (SAD) - Andreas Seppi (Ita) 3-6, 6-3, 6-3

--------------------------------------------------------------------------------------------

Tenis: Bez gledatelja na pariškom Mastersu

Tradicionalni ATP turnir iz serije Masters 1000 u pariškom Bercyju bit će održan od 31. listopada do 8. studenoga, ali na tribinama dvorane neće biti gledatelja, zbog pooštravanja epidemioloških mjera u Francuskoj, objavili su u četvrtak organizatori.

"Nakon posljednje vladine objave i uvođenja novih mjera od 30. listopada, pariški Masters 1000 koji će se odigravati od 31. listopada do 8. studenoga u Accor Areni, bit će održan bez nazočnosti gledatelja", stoji u priopćenju Francuskog teniskog saveza (FFT).

Prije pooštravanja epidemioloških mjera, na snazi je bila odluka da će u dvorani moći biti po 1000 gledatelja svakoga dana.

Na popisu prijavljenih su dvojica najboljih hrvatskih tenisača Borna Ćorić i Marin Čilić, a od najbolje desetorice, osim ozlijeđenog Švicarca Rogera Federera, od nastupa je odustao i svjetski broj 1 Srbin Novak Đoković, koji u Parizu ne bi mogao popraviti svoj zbroj bodova. U ždrijebu neće biti ni prošlogodišnjeg finaliste Kanađanina Denisa Shapovalova, kojega je Đoković pobijedio na putu do naslova.

Glavni turnir započinje u ponedjeljak, 2. studenoga.

Linker
23. travanj 2024 19:38