Paula Badosa Gibert

 Alfonso Jimenez/shutterstock Editorial/profimedia
PROŠLA TEŽAK PERIOD

Slavna tenisačica iskreno o teškim trenucima: ‘Ne razumijem zašto me mrze, čak sam morala i psihologu‘

Četvrta tenisačica svijeta Paula Badosa Gibert se prisjetila teških trenutaka u svojoj karijeri
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. listopad 2022. 09:01

Španjolska tenisačica Paula Badosa Gibert je trenutno četvrta tenisačica na WTA ljestvici. Sjajna 24-godišnja Španjolka je ove sezone napravila fantastičan rezultat, a u travnju je čak bila i druga tenisačica svijeta.

Put do vrha nije bio lagan, a sama Paula je priznala kako se borila sa psihičkim blokadama. Posebno su je opterećivali negativni komentari navijača nakon mečeva, a zbog svega se morala obratiti i psihologu.

"Tenis je psihički težak sport. Nekada se osjećate usamljeno. Imala sam dosta problema na početku karijere. Nisam se mogla opustiti i odmoriti u krevetu, nisam spavala po noći. Ništa nije pomoglo... Čitala bih što drugi pišu o mojim igrama. I mom je partneru to nekada smetalo, a sve to me psihički opteretilo", otkrila je Badosa pa nastavila:

"Morala sam potražiti pomoć psihologa i sada se puno bolje osjećam. Bez problema izađem pred novinare nakon meča i govorim o meču bez obzira na to jesam li pobijedila ili izgubila. Ponekad mi je teško pričati o svojim iskustvima, ali i to je dio sportskog života. Dosta stvari morate proći i promijeniti kako biste došli do vrha."

Badosa je, zbog svojeg taletna, ali i izgleda, prozvana i novom Marijom Shaparovom. Iako joj je to donijelo puno fanova, ima i negativnih komentara.

"Iako imam puno obožavatelja, ne razumijem zašto postoje ljudi koji me mrze, a ne poznaju me... Teško je vidjeti komentare koji nemaju veze s istinom, a posebno ne sa sportom. To su najčešće osude i kritike", rekla je Paula koja je u karijeri osvojila tri WTA titule, a prošle godine stigla i u četvrtfinale Roland Garrosa.

Linker
05. svibanj 2024 22:56