Novak Đoković

 KENA BETANCUR Afp
ZANIMLJIV POGLED

Slavni trener analizirao najbolje na svijetu: ‘Zbog Đokovića tenis izgleda kao kombinacija boksa i baleta‘

Rick Macci je usporedio utjecaj trojice velikana na tenis, a njegova je kratka analiza odjeknula
Piše: Vito TomasObjavljeno: 24. prosinac 2023. 11:54

Iako se Roger Federer umirovio prije više od godinu dana, a Rafael Nadal je na smiraju karijere, velika trojka i dan danas aktualna je tema koja plijeni komentare i zanimljive usporedbe sa svih strana. Jednu takvu ponudio je i bivši trener mnogih poznatih tenisača Rick Macci.

Naime, gledajući koliki je utjecaj tko imao na bijeli sport, Macci smatra da zbog Federera tenis danas izgleda kao balet. Nadalov impakt na tenis usporedio je s boksom, dok je Novak Đoković na teniskim terenima ostavio kombinaciju tih dvaju sportova.

- Federer je učinio da tenis izgleda kao balet, Nadal kao boks, a Đoković čini da on bude kao boks i balet", napisao je Macci na društvenoj mreži "X".

Da je Maccijevo mišljenje relevantno govori u prilog njegova velika trenerska karijera koju je ostavio za sobom. U karijeri je trenirao brojne proslavljene tenisače poput sestra Venus i Serene Williams, Andy Roddicka, Marie Sharapove, Jennifer Capriati, Anastasije Myskine itd. U karijeri je prošao kroz sveukupno 86 Grand Slam titula i 8 olimpijskih zlata. Macci ima i svoju akademiju, a koliko su tražene njegove usluge govori činjenica da je popunjen dva mjeseca unaprijed, a jedan sat naplaćuje vrtoglavih 800 dolara.

Linker
29. travanj 2024 23:32