Ana Konjuh (arhiva)

 MICHAEL ERREY Afp
BILLIE JEAN KING CUP

Slovenija pobijedila Hrvatsku: Nakon Konjuh ekspresno izgubila i Martić, jedini bod uzeli smo u parovima

Hrvatskoj reprezentaciji ostaje borba za drugo mjesto u skupini koje vodi u subotnje razigravanje
Piše: HinaObjavljeno: 13. travanj 2022. 15:04

Hrvatska ženska teniska reprezentacija poražena je s 1-2 od Slovenije u u dvoboju 3. kola skupine B na turniru Prve Euro-afričke grupe Billie Jean King Cupa koji se odigrava u turskoj Antalyji, a Slovenke su pobjedu osigurale već nakon dva pojedinačna dvoboja.

Jedini bod u dvoboju koji je najvjerojatnije bio odlučujući za prvo mjesto u skupini izabranice Ive Majoli osvojile su u igri parova u kojoj su Petra Martić i Donna Vekić pobijedile Piu Lovrič i Laru Smejkal sa 6-4, 6-4.

Slovenke su pobjedu osigurale već u pojedinačnim dvobojima. U prvom meču je Kaja Juvan (WTA - 81.) sa 6-2, 7-5 nadigrala Anu Konjuh (WTA - 64.), a potom je u dvoboju najboljih igračica obje reprezentacije Tamara Zidanšek (WTA - 27.) sa 6-3, 6-2 bila bolja od Petre Martić.

Slovenija je s maksimalne tri pobjede preuzela vodeću poziciju na ljestvici skupine i potrebna joj je još samo jedna pobjeda iz preostala dva dvoboja da bi i matematički potvrdila prvo mjesto koje donosi izravan plasman u doigravanje za kvalifikacije za finalni turnir Billie Jean King Cupa 2023. Kako su im suparnice reprezentacije Bugarske i Švedske, malo je vjerojatno da će izabranice Andreja Kraševca propustiti takvu priliku.

Hrvatskoj reprezentaciji ostaje borba za drugo mjesto u skupini koje vodi u subotnje razigravanje protiv drugoplasirane reprezentacije iz skupine A, a za to će morati u petak pobijediti u petak reprezentaciju Austrije (petak) za koji će im kao zagrijavanje poslužiti meč s izabranom vrstom Gruzije koja je u prva tri nastupa doživjela tri poraza.

U skupini A će za konačni redoslijed na vrhu najvjerojatnije odlučivati dvoboj dosad neporaženih reprezentacija Mađarske i Srbije koji je na rasporedu u četvrtak.


HRVATSKA - SLOVENIJA 1-2

Ana Konjuh (HRV) - Kaja Juvan (SLO) 2-6, 5-7

Petra Martić (HRV) - Tamara Zidanšek (SLO) 3-6, 2-6

Petra Martić / Donna Vekić (HRV) - Pia Lovrič / Lara Smejkal (SLO) 6-4, 6-4

Linker
20. travanj 2024 22:27