BRENTON EDWARDS Afp
NOVA ISPREKIDANA SEZONA

Šok za Novaka Đokovića! Srbin ponovno ne smije u Ameriku, evo što su napravili u SAD-u

Srpski tenisač je prošle godine propustio Australian Open i US Open zbog odluke da se ne cijepi
Piše: SNObjavljeno: 04. siječanj 2023. 08:00

Loše vijesti za Novaka Đokovića. Nakon što je prošle sezone propustio Australian Open i US Open, ove godine će izgleda opet ostati bez prilike da se natječe u SAD-u, barem na dobrom dijelu turnira. Prošle je godine Rafael Nadal osvojio svoj 21. i 22. Grand Slam na kojima Đoković nije ni sudjelovao, a Srbin mu se približio na samo jedan zaostatka osvajanjem Wimbledona.

Ove sezone ima priliku nastupati na Australian Openu jer je Australija maknula zabrane koje su ga spriječile da se prošle godine natječe jer nije imao potvrdu da je cijepljen. Tako će srpski tenisač pokušati doći do svojeg 10. naslova prvaka na Australian Openu i izjednačiti se s Nadalom po broju osvojenih Grand Slamova.

Ipak, izgleda da u Ameriku, barem za sada, neće moći pa mu opet slijedi isprekidana sezona. Američke vlasti su produljile zabranu ulaska necijepljenim strancima do 10. travnja, a to znači da bi Đoković, ostane li to na snazi, mogao propustiti pet ATP turnira na tlu SAD-a, uključujući i prestižne turnire Indian Welles i Miami.

Ove godine se US Open održava krajem kolovoza u New Yorku pa još ima nade za nastup na najvećem turniru u SAD-u. Posljednji put kada je igrao na tom turniru bilo je 2021. godine kada ga je u finalu pobijedio Rus Daniil Medvedev.

Linker
19. travanj 2024 16:55