ADRIAN DENNIS Afp
OSEBUJNA TEORIJA

Šokantna optužba poznatog Srbina: ‘Sve je to namješteno, Đoković se s time bori godinama!‘

‘Federer? Ima između njih jedna razlika! Novak govori što hoće, uzmite za primjer poruku Hrvatima‘
Piše: SNObjavljeno: 15. srpanj 2021. 19:03

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković prošlog je vikenda osvojio svoj 20. Grand Slam čime se izjednačio sa Švicarcem Rogerom Federerom i Španjolcem Rafaelom Nadalom.

Đoković je do novog trofeja stigao preko Talijana Mattea Berrettinija i tako još jednom zacementirao svoje mjesto u povijesti ovoga sporta.

Fantastični srpski tenisač za neke je već sada najboljih svih vremena, a da će imati blistavu karijeru neki su mu predvidjeli i godinama unazad.

Jedan od njih je Bogdan Obradović bivši izbornik Davis Cup reprezentacije Srbije i jedan od trenera koji su gradili Novakovu karijeru.

"Postoji i svjedok. Odrađivao sam intervju kada je Novak imao 13 godina. Bio sam na US Openu sa Zimonjićem koji je tada igrao parove. Pričao sam o srpskom tenisu i Nenadu, a onda sam na kraju rekao da u Beogradu imamo klinca koji se zove Novak Đoković i koji će za nekoliko godina osvojiti US Open", prisjetio se Obradović u razgovoru za Mondo.rs prognoze koja se ostvarila 2011. godine.

image
Bogdan Obradović i Goran Ivanišević
ANTONIO AHEL/ATA IMAGES/PROFIMEDIA

Bogdan Đokovića opisuje kao psihički izrazito snažnog sportaša, što je svakako vrlina potrebna za najveće dosege. Ali i nešto što mu pomaže da se nosi s kritikama određenog dijela navijača. Pričajući o ponašanju publike koja često ne štedi srpsku zvijezdu, Obradović je iznio jednu zanimljivu teoriju.

"Uvijek su to isti likovi koji na turnirima prozivaju Novaka. Oni su tu namjerno postavljeni, a prije meča se poprilično napiju piva da bi lakše odradili posao. Novak po svakom turniru zna sve te likove. Oni ih ponekad promjene, ali sve su to isti provokatori. Zanimljivo je da rijetko kad provociraju Rafu, a nikada Rogera. Ali Novaka - redovito! Vidio sam ja te likove i znam ih. Borimo se s time godinama, ali Novak nema problema s tim", objasnio je Obradović.

U istom je razgovoru bivši izbornik Srbije naveo jednu razliku između Federera i Đokovića.

"Razlika između njih dvojice se ogleda u jednoj stvari. Federer ima barbika izgled. On je uvijek savršen, igra savršeno i zato ljudi komentiraju njegovu eleganciju. On kad je na terenu to izgleda kao balet. Ali, uživali li taj baletan u svom baletu ili to kreira kako bi se drugima svidio? To je velika razlika između njega i Novaka. Federer troši ogromnu količinu energije u razmišljanju i razgovoru kojim bi se dopao drugima. Novak je šeprtlja, može reći što hoće, a onda se cijeli svijet sruši na njega zato što je pomogao Talijanima, Japancima ili je rekao 'bravo' Hrvatima kada su igrali Svjetsko prvenstvo u nogometu", otvoreno će Obradović.

image
GLYN KIRK Afp

Linker
24. travanj 2024 07:35