Nick Kyrgios

 Philippe Ruiz/Imago Sportfotodienst/Profimedia
‘OTAC JE PLAKAO KRAJ MENE‘

Šokantno priznanje slavnog tenisača: ‘Završio sam na psihijatriji, razmišljao sam o suicidu‘

"Sada želim svima začepiti usta", poručio je Nick Kyrgios u Netflixovom serijalu Break Point
Piše: SNObjavljeno: 15. lipanj 2023. 10:23

Australski tenisač Nick Kyrgios je sve šokirao priznanjem kako je ‘ozbiljno razmišljao o tome želi li počiniti samoubojstvo‘ u londonskoj psihijatrijskoj bolnici nakon što je izgubio na Wimbledonu 2019. godine.

Kyrgios je već više puta pričao o svojem mentalnom zdravlju i priznao kako je imao ‘mračne periode‘, a sada je u intervjuu u sklopu Netflixovog serijala Break Point iznio nove detalje. Australac je pojasnio kako je trebao liječenje nakon ispadanja u drugoj rundi na Wimbledonu od Rafaela Nadala.

- Ozbiljno sam razmišljao o tome želim li počiniti samoubojstvo - otkrio je 28-godišnjak pa nastavio:

- Izgubio sam na Wimbledonu. Probudio sam se i moj otac je sjedio na mojem krevetu i plakao. To je bio poziv na buđenje za mene. Pomislio sam: ‘Ok, ne mogu više ovako. Završio sam na psihijatriji u Londonu kako bih poradio na svojim problemima - priznao je Kyrgios.

Australac je nosio duge rukave na turniru, a sada je otkrio kako je to bilo da sakrije ožiljke od samoozljeđivanja.

- Pio sam, drogirao se, izgubio vezu s obitelji, odgurnuo sve prijatelje od sebe. Bilo je jasno da patim. Moja cijela ruka je bila prekrivena ožiljcima, zato sam i nosio duge rukave, kako bih sve sakrio.

image

Nick Kyrgios

Saeed Khan/AFP/Profimedia

O svemu se oglasio i tenisačev otac George.

- Rekao sam mu: ‘Ovo nije pravi put, druže. Imaš veće i bolje stvari za ostvariti. Plakao je. Ovdje sam za Nicka bez obzira na sve. I kada ga nema pokraj mene, on je moj prioritet. On je osjetljiv, vrlo je krhak.

Kyrgios je prošle godine s Thanasijem Kokkinakisom osvojio parove na Australian Openu i stigao do finala Wimbledona gdje je izgubio od Novaka Đokovića. Za Netflix je otkrio kako želi ušutkati kritičare.

- Nije me briga tko ste i što ste jer znam da nisam zapravo prihvaćen. Sada sam samo gladan, kanaliziram to sve. Ako osvojim Wimbledon, bit će to srednji prst svima. Ovdje sam da pokažem da sam jedan od najboljih na svijetu. Govore: ‘Može pobijediti svakoga, ali ne može biti konstantno dobar da osvoji Grand Slam‘. Želim svima začepiti usta.

Kyrgios se vratio na teren nakon ozljede, no u prvom meču u Stuttgartu poražen je od Kineza Wua.

Linker
12. svibanj 2024 01:32