COLIN MURTY Afp
UNITED CUP

Španjolci bolji od Brazila, Velika Britanija preko Ajle Tomljanović i De Minaura izborila pobjedu

Hrvatska je u skupini F s reprezentacijama Nizozemske i Norveške
Piše: HINAObjavljeno: 29. prosinac 2023. 18:13

Mješovite teniske reprezentacije Velike Britanije i Španjolske pobjedama su započele sudjelovanje na drugom izdanju United Cupa, jednog od pripremnih natjecanja uoči prvog Grand Slam turnira u sezoni, Australian Opena.

U dvoboju skupine A Španjolska je s 2-1 pobijedila Brazil, a istim je rezultatom britanska reprezentacija bila bolja od Australije u susretu skupine C, kojima je domaćin Perth.

Alejandro Davidovich Fokina je sa 6-4, 6-0 bio bolji od Thiaga Seybotha Wilda, a Beatriz Haddad Maia je donijela pojedinačni bod Brazilu pobijedivši Saru Sorribes Tormo sa 7-6 (1), 6-2. U odlučujućem dvoboju parova Sorribes Tormo i Davidovich Fokina su bili bolji od Haddad Maije i Marcela Mela sa 6-4, 7-5.

Osim Španjolske i Brazila, u skupini A se natječe i Poljska koju predvode najbolja svjetska tenisačica Iga Šwiatek i 9. tenisač s pojedinačne ATP ljestvice Hubert Hurkacz.

Velika Britanija je do pobjede nad Australijom došla već u pojedinačnim dvobojima. Katie Boulter je svladala Ajlu Tomljanović sa 6-2, 6-4, a Cameron Norrie je sa 6-4, 2-6, 7-6 (2) bio bolji od Alexa de Minaura. Storm Hunter i Matthew Ebden su samo ublažili poraz domaće reprezentacije pobijedivši Katie Boulter i Neala Skupskog sa 6-3, 7-6 (5).

Treća reprezentacija u skupini C je SAD. Američke tenisačice i tenisači su branitelji naslova. Jessica Pegula, 4. s pojedinačne WTA ljestvice, i 10. tenisač svijeta Taylor Fritz, najistaknutija su imena američke reprezentacije.

Na United Cupu će nastupiti i hrvatska mješovita reprezentacija u kojoj su od tenisačica Donna Vekić (WTA - 24.), Petra Marčinko (WTA - 140.) i Tena Lukas (WTA - 224.), a muški dio ekipe čine Borna Ćorić (ATP - 33.), Nino Serdarušić (ATP - 273.) i Ivan Dodig, 2. na ATP ljestvici igrača parova.

Hrvatska je u skupini F s reprezentacijama Nizozemske i Norveške, a mečeve grupne faze će igrati u Sydneyju. Prvi meč u ovoj skupini odigrat će Nizozemska i Norveška u subotu. Hrvatska će prvi nastup imati u ponedjeljak, 1. siječnja, protiv Norveške, a dan poslije će igrati protiv Nizozemske.

U četvrtfinale će se plasirati pobjednici svake od šest skupina te najbolja drugoplasirana ekipa u svakom od dva grada domaćina grupne faze.

Linker
05. svibanj 2024 09:01