GORAN SEBELIC/CROPIX Cropix
ATP UMAG

Splićanin Božo Barun mijenja Franu Ninčevića u borbi za kvalifikacijsku pozivnicu i mjesto u ždrijebu

Na završnom turniru će se četvrotica tenisača boriti za pravo nastupa na Croatia Openu
Piše: HinaObjavljeno: 20. srpanj 2022. 18:04

Splićanin Božo Barun zamijenit će Franu Ninčevića i pridružiti se Domagoju Bilješku, Luki Mikrutu i Matiji Pecotiću na završnom turniru serije "Road To Umag by Podravka", na kojem će se ova četvorica hrvatskih tenisača boriti za jednu pozivnicu koja donosi mjesto u ždrijebu kvalifikacija za Plava Laguna Croatia Open u Umagu.

Ninčević je u nemogućnosti nastupiti u Umagu, jer je na ovotjednom ITF turniru u slovenskom Radomlju ušao u četvrtfinale u konkurenciji parova, a Barun je sljedeći na listi tenisača po broju osvojenih bodova na turnirima u Požegi, Karlovcu i Splitu, koji su prethodili umaškom Mastersu.

U četvrtak su u Stella Marisu na rasporedu polufinalni mečevi (18 sati), a u petak finale (18), nakon kojeg ćemo doznati ime tenisača koji će se pridružiti preostaloj trojici hrvatskih predstavnika u kvalifikacijama za umaški ATP turnir, Nini Serdarušiću, Duji Ajdukoviću i Dini Prižmiću.

Da će u sljedećih 11 dana Umag biti pravo središte teniskih događanja u Hrvatskoj, svjedoči podatak da će, osim glavnog događaja, Plava Laguna Croatia Opena, biti održana još četiri turnira za oko 600 rekreativaca te treće izdanje ITF Wheelchair Croatia Opena by HEP, čiji je organizator i idejni začetnik Anto Joskić, ponajbolji hrvatski tenisač u kolicima. Taj će turnir ponovno okupiti inspirativne igrače pune želje za pobjedama i bodovima za svjetsku ITF rang-listu.

Rekreativci će svoje teniske vještine moći pokazati na trećem Umag Stars Openu, koji će i ove godine proteći u sjajnoj organizaciji bivšeg hrvatskog nogometnog reprezentativca i legende zagrebačkog Dinama, Silvija Marića. Bit će održano i novo izdanje HEPI turnira, tradicionalni VIP turnir, kao i onaj na kojem će svoje tenisko znanje imati prilike pokazati predstavnici medija akreditiranih za praćenje umaškog ATP turnira.

Naravno, tu je i uvijek popularni program za djecu, Kid‘s Week by Podravka, na kojem će najmlađi u prijepodnevnim satima od ponedjeljka do petka moći upoznati i odigrati partiju tenisa s nekim od zvijezda glavnog turnira.

Linker
21. travanj 2024 00:14