DAVID GRAY Afp
LAVINA KOMENTARA

Srbi potpuno poludjeli zbog toga što se dogodilo Novaku Đokoviću: ‘Potpuno bolesno i skandalozno...‘

Tekst o Novaku Đokoviću objavljen u francuskom dnevniku izazvao je cijelu lavinu komentara
Piše: SNObjavljeno: 04. ožujak 2021. 14:05

Srpskim medijima nije najbolje sjeo tekst novinarke prestižnog francuskog magazina L'Equipa o Novaku Đokoviću.

U tekstu pod naslovom 'Nema ljubavi za Đokovića' novinarka Chrystelle Bonnet se osvrnula na brojne kontroverze koje okružuju najboljeg tenisača svijeta. Tako i na njegovo nedavno osvajanje Australian Opena, 18. po redu Grand Slam naslova.

"Zašto nekoga volimo? Zašto nekog sportaša volimo više nego drugoga? Kada ste čuli da je Novak Đoković osvojio Australian Open bili ste iznervirani. Taj čovjek ima 18 Grand Slam naslova, skoro kao Rafael Nadal, osvojio je Australian Open 9 puta i ima 310 tjedana na vrhu ljestvice kao Roger Federer. Novak bi mogao igrati protiv ljuskavca i opet biste se zapitali za koga navijati. Postoji nekoliko razloga za to. Možda je razlog njegov stav i oholost, ali ako ste navijali za Ivana Lendla onda to nije u pitanju. Vjerojatno je razlog što je došao iza Federera i Nadala. A možda je zato što toliko želi biti voljen. Kako bi rekao Nick Kyrgios: 'Toliko želi biti voljen, da ga ne mogu podnijeti'", napisala je Bonnet.

"Činjenica je da Đokoviću ništa ne pomaže i to je istina. U najgorem vas slučaju baš nervira. U Melbourneu je igrao s ozljedom trbušnog mišića koji je bio potrgan 2.5 centimetra. S time se ne bi izborili ni Avengersi...Zamislite, on osvaja Australian Open sa servisom od 200 km/h iako u trbušnom mišiću ima Marijansku brazdu. Đoković vas nervira. Nije zato jer je bolji od vas, nego vas jednostavno nervira", dodala je Bonnet.

Srpski Blic ovaj je tekst okarakterizirao kao 'govor mržnje', Kurir piše o ' bolesnom i skandaloznom tekstu', dok Telegraf piše kako je 'L'Equipe skandaloznim tekstom izvrijeđao Đokovića'.

Linker
24. travanj 2024 05:22